MENÜ

Müthiş derbide Efes rüzgarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takım için de son derece kritik bir maçtı. Efes kazanırsa Play-Off’u garantileyecek, Fenerbahçe kazanırsa ilk dört yolunda iddiasını sürdürecekti. Son derece çetin, kıran kırana, keyifli, mücadele dozu yüksek bir maç izledik Abdi İpekçi’de.

Fenerbahçe, Sloukas ve Bogdanoviç’in yokluğunda hiçbirşey üretemiyor. Ne ikili oyun oynayabiliyorlar, ne de potaya gidebiliyorlar. İlk yarıda, sadece üç sayılık atış pozisyonu bulabildiler. Burada da 13 şutun 10’unu kaçırınca sadece 35 sayı üretebildi Kanarya. Efes ise savunmada son derece agresifti. Rakibin tek oyun kurucusu Dixon’a, Doğuş’la baskı yapan Efes, Fenerbahçe’yi hücumda kilitlemeyi başardı. Paul ve Dunston’ın skorer oyunu, Efes’in 12 sayılık farka ulaşmasını sağladı. Obradoviç, Bogdanoviç’sizliğe 22 dakika dayanabildi.

Sırp forvet oyuna girince işin rengi de değişti. İkili oyunları oynayabilen Fenerbahçe, hücumdaki sıkıntıyı çözerken savunması da çok sertleşti.

18 sayılık fark erimeye başlamıştı. Ama Anadolu Efes de, özellikle Granger’la hiç geri adım atmadı. En kritik pozisyonları Granger ve Brown’la sayıya çeviren Lacivert-Beyazlılar, yakalansa da skoru hep önde götürdü. Yine de Fenerbahçe’ye maç iki kez geldi. Önce Paul’ün top kaybı sonrası Bogdanoviç üçlüğü kaçırdı. Ardından yine Paul bu kez iki serbest atıştan birden yararlanamadı, bu kez Dixon üçlükte isabet bulamayınca, Efes çok istediği galibiyete ulaştı.

Nunnally’nin takımın geri geldiği anlarda yaptığı inanılmaz hatalar, Sloukas’ın yokluğunda üzerine büyük yük düşen Bobby Dixon’ın süregelen kötü oyunu sonrası hücuma çıkarken kaptırdığı top, Sarı-Lacivertliler’in ilk dört yolunda büyük yara almasını sağladı.

Önümüzde iki hafta var. İki takımımızın da saha avantajını elde etme ihtimali var ama fikstüre baktığımızda büyük bir fırsat tepilmiş gibi gözüküyor.

YORUM YAZ