MENÜ

Müthiş başlangıç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ne kadar özlemişiz, ne kadar ihtiyacımız varmış böyle bir galibiyete. Bu sezon basketbolda elde edilen önemli galibiyet hiç kuşkusuz. Kazanmaktan öte, çok kötü bir ilk tur geçiren Efes Pilsen’in Top 16’ya son Avrupa Şampiyonu, bu yılın da en büyük favorisi Panathinaikos’u yenerek, hem de mükemmel savunma yaparak yenmesi önemliydi.
Aris yenilgisinden sonra artık vazgeçilmesi gerektiğini savunduğumuz match-up alan savunması, Panathinaikos’un sonunu hazırladı. Jasikevicius, Spanoulis, Diamantidis, Batiste, Beciroviç gibi yıldızlarla Avrupa’nın en iyi hücum takımı, belki de en etkili kısa rotasyonuna sahip olan Yunan ekibi, bu savunmayı bir türlü çözemedi. Savunmadaki şeklin değil, aslolanın mücadele olduğu da bir kez daha ortaya çıktı. Efes, rakibini kendi düzeninden çıkarırken ilk yarıdaki Nicholas’ın hücum performansı ile zafere ulaşmayı bildi.
Oysa Efes çok kötü başladı maça. Nicholas dışındaki herkes 3’lük denedi, ilk 7 atış kaçtı. Panathinaikos ikili oyunların hemen hemen hepsinden sayı çıkardı, fark da 8’e çıktı. Ardından 3 üçlüğün üçünü de Nicholas kullandı, hepsi sayı oldu, Efes Pilsen de maça döndü. İlk periyotta sadece 4 iki sayılık, 11 üçlük kullanan Efes, 2. periyotta doğruyu buldu. Tutan alan savunmasının üzerine, topu çember altına indirmeyi başaran Lacivert-Beyazlılar, Nicholas’la da dış şutlar bulmaya devam edince bu bölümde Panathinaikos’u adeta sürklase etti. Panathinaikos’un en zayıf yönü ribauntlar. Obradoviç bir de 4 kısaya dönünce, Efes bu hatayı affetmedi. Kerem ve Woods’un, hatta Ender’in hücum ribauntlarıyla da rakibi ezen temsilcimiz, bu çeyrekteki yakaladığı 15 diferansla maçı da almayı bildi.
İlk yarıda 25 sayı atan Nicholas, 2. çeyrekte 4 sayıda kalmasına, Efes zaman zaman hücumda tıkanmasına rağmen, savunma konsantrasyonunu bir an olsun yitirmeyince, Panathinaikos’a bu sezonki 3. (biri uzatmada) yenilgisini tattırdı. Bu ekstra sayılacak galibiyetin anlamlı olması için, haftaya Montepaschi Siena maçının mutlaka kazanılması gerektiği de unutulmamalı.

YORUM YAZ