MENÜ

Moskova'dan Melli geçti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son finalist Olympiakos’a evinde uzatmada kaybeden Fenerbahçe Doğuş, sevdiği deplasmanda önceki yılın şampiyonu CSKA Moskova karşısına çıktı. Moskova’da 4 maçtır kaybetmiyordu Kanarya, geleneği devam ettirdi. Olympiakos karşısında takımın enerjisi ve mücadele seviyesi düşüktü.

Bir gün aradan sonra müthiş bir reaksiyon gösterdiler, yorgun olmalarına rağmen. Yorgun diyorum çünkü Olympiakos maçını 7 kişiyle oynamışlardı, dün de 8 kişi ile maçı tamamladılar. Oyunun başında pas ritmi müthişti. İkili oyunlar sonrası Vesely, CSKA potasını smaç bombardumına tuttu.

Thompson geldiği günden bu yana en konsantre ve iyi maçını oynuyordu. İki oyuncu kurucu Sloukas ve Wanamaker bu kez kontrolü eline almış, asist üzerine asist yapıyordu. Fark ilk yarıda 18 sayıya kadar çıktı. Melli girince rüzgar tersine döndü. Arka arkaya blok yiyen ve top kayıpları yapan Melli’nin yüzünden, 11-0’lık seri yakalayan CSKA, bir anda oyunun içine girdi. Burada İtoudis, savunma stratejisini değiştirdi. Bazı coachlar inat eder. Maç öncesi ‘doğru plan yaptım’ der, onda ısrar eder.

İtoudis hemen vazgaçti. 4 kısaya döndü, her perdelemede adam değiştirdi. Fenerbahçe de o ikili oyunların hiçbirini oynayamayınca, maç yeniden başladı. Bundan sonrası ise adeta yıldızlar savaşı gibiydi. İzlemesi müthiş bir mücadele vardı sahada. Bir tarafta Rodriguez, De Colo, Higgins, diğer tarafta Vesely, Datome, Melli resital sunuyordu. Fenerbahçe’nin bu yılki en büyük sorunu, maç sonunu oynayamamak. 1.5 dakika kala 7 sayı öndeyken, bunu koruyamadılar.

Melli’nin hatası ile bir hücumda 4 sayı bulan Rodriguez maçı uzatmaya götürdü. Uzatmada Vesely’nin hücum ribauntları ile fark yine açılsa da, CSKA yine yakaladı. Wanamaker çok yanlış bir tercih yaptı ama, Melli mucize basketle hem kendi, hem de Wanamaker’ın hatasını telafi etti.

Kanarya, kaybettiği maçlarda ribauntlarda hep yeniliyordu. Dün 37’ye 26 üstünlük sağladılar. Tam 18 hücum ribaundu aldılar. Bu, maçı ne kadar istediklerinin ve mücadele ettiklerinin göstergesiydi. Wanamaker- Sloukas ikilisi 9’ardan 18 asist yaptı. Hep böyle oynamaları dileğiyle...

YORUM YAZ