MENÜ

Milano'nun kabusu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Efes için Milano’daki bu salonun anlamı büyük. 1996 yılında Türk basketbol tarihindeki ilk Avrupa Kupası burada kazanılırken, Efes Pilsen’de bir devrin, şu anki adıyla Armani Jeans Milano için de sonun başlangıcı oldu.
25 İtalya Ligi, 4 İtalya, 3 Euroleague, 2 Saporta, 2 de Koraç Kupası var Milano’nun tarihinde. Ama hepsi Koraç Kupası’nı Efes’e kaybettikleri 1996 yılına kadar. O günden bu yana tek bir kupaları yok, ne İtalya’da, ne Avrupa’da.
Resmen bitirmişiz, kabusları olmuşuz adamların...
Final sonrası da Milano’yla 4 kere oynayan Efes, orda burda yendi hepsinde...
Dünkü maçın büyük hedefleri olan Efes Pilsen için önemi büyüktü.
Sakat olan Kasun’suz ve yeni yabancı gelene kadar geçecek dönemi en az hasarla atlatması, gruptaki yeri açısından da mutlaka kazanması gerekiyordu Efes’in.
Partizan’a potayı göstermeyen Efes savunması, ilk çeyrek yüzde 30’larda tuttu İtalyanları. Yapılan 6 top kaybı ve verilen 5 hücum ribauntu olmasa maç kafadan kopacaktı belki.
Bu savunmanın en önemli iki ismi Thornton ve Smith. Bir kere çok saldırganlar. Uzun kollarıyla pas yollarını kapıyorlar, diğerleri de onlara katılınca savunma rakipler için kabus oluyor.
Bir de ribaunt sorunu yaşamasalar, herşey çok daha güzel olacak.
Partizan’a tam 20 hücum ribauntu veren Efes, dün de 19 sayı öne geçmesine rağmen sadece bu nedenle son anlarda sıkıntıya girdi.
Dün Efes’in bir uzunu daha olsaydı, 19’dan sonra 25’lere gidebilirdi.
Sonuçta kazanmak önemliydi...
Daha da önemlisi, 20 top kaybı, verilen 15 hücum ribaunduna rağmen, hem de deplasmanda kazanmak, o özlediğimiz büyük takımın geri döndüğünü görmek açısından ikinci büyük adımdı...

YORUM YAZ