MENÜ

Melli işi bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Koç rüzgarı biraz hafifleyince, normal bir final serisi izledik Ülker Salonu’nda... 40 sayılık fark, Tahinci Basketbol Ligi finali için bir ölçü değildi. Nitekim Tofaş, daha derli toplu, dirençli başladı maça. İlk gün hiç katkı alamadığı Morgan, Meija ve Kadji gibi kilit oyuncular skora katkı yapınca, maç uzun süre başa baş geçti. Obradoviç, 8 yabancısını sürekli olarak rotasyona sokuyor. Dün, Datome ve Sloukas dışarıdaydı. Ama Sloukas’ın yokluğunda, Sinan normal istatistiklerinin çok üzerine çıktı, Yunan guardı aratmadı. Derin rotasyonun faydasını gördü Kanarya. Bir ara 16 sayı öne geçmesine rağmen, Tofaş bir şekilde oyuna tutundu ama kritik hücum ribaundlarını alan Fenerbahçe, Play-Off’taki yenilgisizlik serisini sürdürdü.

Kısa mesaj

Fenerbahçe, 3 sezondur Play-Off yenilgisi almıyor. Bu gidişle Efes’in 18 maçlık rekorunu kırabilirler.

Maçın starı

Melli o kadar bilerek oynuyor ki, bir tane bile hata yapmıyor belki. Oyunu çok iyi okuyor, topun ona gelmesini bekliyor. Gereken yerde de işi bitiriyor. Dün de Tofaş’ın öne geçtiği anlarda 3. periyotta 3 üçlük attı, Fenerbahçe birden 16 sayılık farkı yakaladı.

Gecenin sorusu

Tofaş finale gelene kadar yıprandı. Maç içinde de düşük enerjileri gözleniyor. Kendi evlerinde taraftar desteği ile yorgunluğu unutabilecekler mi? Seriye tutunabilmelerinin ilk şartı bu olacak.

Maçın olayı

Galibiyetin kilit noktalarından biri hücum ribauntlarıydı. 44 saniye kala Wanamaker 2 serbest atışı kaçırırken, Melli hücum ribaundundan sayıyı bulup farkı tekrar 6’ya çıkarırken, Kanarya toplamda 13 hücum ribaundu alırken, sadece 11 savunma ribaundu toplayabildi.

YORUM YAZ