MENÜ

M.Ö-M.S

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransa’da 21 farkla kaybedilen maçın rövanşını Fenerbahçe’nin, yükselen grafiğiyle beraber daha motive oynayacağı belliydi. Gerçi maça 3 top kaybıyla başlamak konsantrasyon eksiği gibi gözükse de, Udoh-Vesely ikilisi pota altını Strasbourg uzunlarına dar etti. Yıllardır oyun kurucu pozisyonundan gereken hücum katkısını alamayan Fenerbahçe’nin, Dixon’la oynadığı zaman hücumda eli güçleniyor. Bayern maçında olduğu gibi ikili oyunlarda rakip uzunlar Dixon’ın üzerine çıkmayıp, Vesely ve Udoh gibi uzunları kontrol altına almaya çalışınca, Amerikalı neredeyse kariyer rekoru kırıyordu. Dün Dixon’a önlem almaya çalıştılar, bu kez her ikili oyun sonrası ya Udoh, ya Vesely smaç rekoru kırdı!. Herşeye rağmen maçı bir türlü koparamadı Sarı-Lacivertliler.

Obradoviç, uzun süre çok dar bir rotasyonla oynadı. Melih’i yine 25 dakika kenarda oturttu. Belki mecburiyetten soktu oyuna ama maçın da kaderi o anda değişti. Melih sahaya girdiğinde skor 52-47’diydi. Kaptan girdi, rakibi 3 kez top kaybına zorladı. Strasbourg’un bütün hücum ritmi bozuldu. Ardından iki üçlük attı, o sahadayken 14-0’lık bir seri oldu. Melih çıkarken seri 19-2 olmuş, skor 73-49’a gelmişti. Kaptan sadece 10 dakika oynadı, ama o 10 dakika Fenerbahçe’nin işi bitirdiği anlar oldu. Obradoviç nedendir bilinmez, Melih’e geçmiş yıllara oranla çok az süre veriyor, hem de elindeki bu dar yerli rotasyona rağmen.

Genç Berk’in performansı yine sevindiriciydi. Takımı iyi organize etti, 7 sayı attı, 2 de asist yaptı. Sloukas geldikten sonra ne kadar oynar bilinmez ama en azından görev verildiğinde katkı yapabileceğini bir kez daha gösterdi.

YORUM YAZ