MENÜ

Lofton ‘bitti' demedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Klasik cümledir, ‘basketbol için çok uzun bir süredir’ denir. Ama 6 saniye kala 6 sayı gerideysen bu klasik cümle pek de inandırıcı gelmez çoğu insana. Beşiktaş dün mucizenin de ötesinde bir galibiyet aldı Pınar Karşıyaka karşısında... 6 saniye kala skor 72-66 Karşıyaka lehine. Holland, çok zor bir üçlük atıyor, ardından Gabriel bitime 3 saniye kala serbest atışlardan birini kaçırıyor. Ortaya düşen topu bu kez Lofton, kendi sahasından rakip potaya gönderip maçı da uzatmaya götürüyor... Kariyeri boyunca rekorları alt üst eden Lofton, ‘ben bitti demeden, maç bitmez’ dedi bir kez daha...

Son derece keyifli, inanılmaz, heyecanı bol bir maç izledik Akatlar’da... Son 2 dakikada hücumda top kaptıran, ardından savunma hatası yapan Lofton yenilgide en önemli faktörlerden biri olacaktı ama kahmaran oldu. Basketbol böyle bir spor işte... 39 dakikada bir çok şey oldu ama son 6 saniyede olanlar geride kalan o dakikaları tamamen unutturdu.

Karşıyaka, Efes’ten sonra Beşiktaş’a karşı da son saniyelerde stres altında serbest atış sokamadığı için kritik bir maç daha kaybetti. Onların en önemli sorunu istikrarsızlık. Maç içinde çok fazla iniş-çıkış yaşıyorlar. İki kez çift haneli farkları yakaladılar ama Beşiktaş 11-0 ve 15-5’lik serilerle geri geldi. Son 6 saniyeyi zaten anlattık.

Beşiktaş ilk yarıda 10 top kaybı yaptı. 4. periyotta Dixon savunmasında büyük hatalar yaptı. Belki şansa kazandı ama pes etmeyen bir karakteri var bu takımın ve buna saygı duymak gerekiyor. Engin’in eski günlerine dönmesi, Holland ve Lofton’un hücum performansları bu mucize galibiyeti Beşiktaş’a hediye etti.

YORUM YAZ