MENÜ

Lider hata yapmadı

Abone Ol Google News

Bu yıl bütün Play-Off serileri çekişmeye gebe. Kim kazanırsa kazansın bana göre sürpriz sayılmayacak olan bir seri de Ülker Arena'da başladı. Son bir ayın en çok konuşulan takımı olan Frutti Extra Bursaspor, normal sezon lideri Fenerbahçe Beko'ya konuk oldu. Uzun süredir ciddi maç yapmayan, ritmden uzaklaşan Fenerbahçe, tam tersi olarak adeta istim üstünde olan ama yorgunluğun etkilediği Bursa'yı son çeyrekteki oyunuyla geçti, seride durumu 1-0'e getirdi. İlk üç çeyrek beklenildiği gibi çok çekişmeli ve keyifli geçti.

Haberin Devamı

Vesely bunu kaç kere yaptı!

Bursa, skorer isimleri ile sayı üretirken Fenerbahçe Beko, uzun süredir sakat olan De Colo önderliğinde üstünlüğü ele aldı. İlk yarı Melih, Vesely ve Booker da etkili olunca devre 50-47 sona erdi. Burada Fenerbahçe Beko adına önemli nokta, Vesely ve Pierre'i kaybetmelerine rağmen, kenardan gelen Metecan, Şehmuz gibi isimlerin sorumluluk alarak geri adım atmaları oldu. Vesely'ye gelince. Bunu kaç kere yaptı, kaç kritik maçta takımını yalnız bıraktı saymakla bitmez. Haklı olduğu bir pozisyonda hakeme itiraz etti. Hakem görmezden geldi. Ardından önüne geçip itirazlarını sürdürünce teknik faulu aldı. Ardından itirazları daha da şiddetlendirince kendini resmen bilerek attırdı. Hakeme başka çare bırakmadı çünkü.

Haberin Devamı

Bursa'yı yorgunluk etkilemiş olabilir

Pierre de 3. çeyrekte sakatlanınca Sarı-Lacivertliler, güçlü rakibi karşısında 3 yabancıya kaldı. Buna rağmen morali bozmayan Sarı-Laivertliler, daha da agresif oynayıp, 4. periyotta yakaladığı 28-17'lik seriyle maçı da 100-87 kazandı. Bursa son bölümde oyundan düştü. Yorgunluk onları etkilemiş olabilir. Ama İstanbul'daki son maçta da rakibinden 99 sayı yiyen Eurocup finalistinin, bu savunma performansı ile maç kazanması zor...

YORUM YAZ