MENÜ

Larkin ve Efes durdurulamazdı

Abone Ol Google News

Müthiş geçen sezon Anadolu Efes’in şampiyonluğu ile noktalandı. Final Four oynayan iki Türk takımının, Basketbol Süper Ligi’ndeki mücadelesi 7. maça kaldı. 7 harika maç izledik, sonunda, son maçı kazanan Anadolu Efes, 10 yıl aradan sonra özlediği şampiyonluğa ulaştı. Dün, öyle bir Larkin, öyle bir Efes vardı ki sahada, bu oyunu Euroleague finalinde oynasalar, uzak ara şampiyon olurlardı belki. Larkin kararlıydı, iyi başladı sonra alev aldı. Fenerbahçe savunması ne yaptıysa onu durdurmayı başaramadı. İlk yarı 20, maç sonunda ise 38 sayı attı. 4 kişi üstündeydi yine attı, faul yaptılar yine attı.

Haberin Devamı

Savunma harikaydı

Larkin MVP olurken, Micic ‘En iyi yardımcı oyuncu’ Oscar’ını aldı. Dünkü finalin aslında en kritik andı, ilk periyodun sonunda Dunston’ın aldığı 3. fauldü. Bu durum Fenerbahçe’nin işine fazlasıyla yarayacak gibi görünürken, 6. maçta Buğrahan’ın yaptığı ekstra katkının fazlasını Sertaç yaptı. Onun varlığı değil dezavantaj, büyük avantaj oldu Lacivert- Beyazlılar için... Takımın geri kalanı ise savunmada harikaydı. Fenerbahçe’ye hiç kolay basket imkanı tanımadılar. Sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk oldu Efes için... Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, Türkiye Kupası finali, Euroleague finali ve Basketbol Süper Ligi Şampiyonluğu. Bütün kulvarda final ve 2 şampiyonluk. Daha ne olsun. Ergin Ataman, dün bir şeylere, ya da birilerine tepkiliydi. Maç içinde hiç ayağa kalkmadı, maç bitimi de sevinmeden soyunma odasına gitti. Kendine göre bir protesto şekliydi bu. Ama o görevini en iyi şekilde yaptı... Ataman ve Efes için müthiş sezon, zaferle bitmiş oldu. Fenerbahçe Beko’ya gelince... Sakatlıklar tabii ki etken. En önemlisi Euroleague’de normal sezon MVP’si, bütün bir yıl takımı sırtlayan Vesely’yi özellikle bu seride çok aradılar. Dün yine, istedikleri gibi oyunu içeri yıkamadılar.

Haberin Devamı

Sloukas dışında...

Üç sayı denemesini, 2 sayıdan fazla yaptıkları maçları kaybetmişlerdi. Dün de 34 üçlük denediler. Sloukas dışında saha içi liderliğine soyunan olmayınca, yenilgi de kaçınılmaz oldu. Onlar da 4 kulvarda mücadele etti, 3 final, 1 Final-Four oynadılar. Türkiye Kupası şampiyonu oldular. Bir maçla kaçan şampiyonluk. Kesinlikle çok başarılı bir sezondu Fenerbahçe Beko için... Obradovic ve 81 maç oynayıp, 63 maç kazanan Fenerbahçeli oyuncuları da tebrik ediyorum.

YORUM YAZ