MENÜ

Kusursuz fırtına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, 6. Euroleague maçında 4. galibiyetini alırken uzak ara ligin en iyi savunma yapan takımı konumunda. Şampiyon kadrodan ayrılan ve sakat olan 5 oyuncuyu gözönüne aldığımızda, kısa zamanda savunma düzenini oturtmak kolay değil.

Obradoviç’in takımı her geçen gün vidaları sıkıyor. Valencia’yı 66’da tutan Fenerbahçe, dün de 57 sayı imkanı tanıdı Bamberg’e. Savunmada kaymalar, ters taraf yardımları, pas açılarını kapamak, birebirde mümkün olduğunca az yenilmek, top çalmak ve blok yapmak. Neredeyse kusursuza yakın müdafa yaptılar takım olarak, bunun karşılığı da farklı galibiyet olarak geldi.Hücumda ise paylaşım ve saha yerleşimi yine çok iyiydi. 21 asist yaptı Sarı-Lacivertliler. İç dış dengesini çok iyi kurdular. Vesely’nin orta mesafe şut atmaya başlaması, Fenerbahçe’nin hücum zenginliğini de artırdı. Gelişmenin yaşı yok. NBA yıldızıydı, Euroleague şampiyonu oldu ama 3 sezon sonra şapkadan yeni birşey çıkardı Çek oyuncu.

Wanamaker yıldızlaştı

Wanamaker eski takımını fazlasıyla üzdü. Brose Arena’da bu tip performansları fazlasıyla çıkarmıştı Amerikalı oyun kurucu. Dün de sevdiği salonda yıldızlaştı.Datome ve Sloukas’ın form grafiği de giderek yukarı çıkıyor. Guduriç ve Thompson’un ise öğrenmesi gereken şeyler var hala. Yine de katkı veriyorlar. Kanarya eksik ve sezon başı itibariyle bazı sorunları var ama kazanmaya devam ediyor. Sarı-Lacivertliler, büyük sakatlık sorunları olmazsa, her ay üstüne daha da koyacak gibi görünüyor

YORUM YAZ