MENÜ

Kupanın kraliçesi Fenerbahçe

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Kadın takımı için sezon, inişli çıkışlı geçerken, 2019’un ilk kupasını kazanırlarken, belki de en iyi basketbollarını oynadılar. Çukurova’yı yenip sürpriz bir şekilde finale kalan Botaş karşısında, Plum ve Vaughn’un sayıları ile 11-2 öne fırlayan Kanarya, özellikle savunmada çok konsantreydi. Alan savunması yapan Botaş karşısında hücum ribauntlarını da alan Sarı-Lacivertliler, periyodu 21-10, devreyi de 37-23 önde bitirdi.

Haberin Devamı

İkinci yarının başında da Ayşe ve Hartley’in basketleri ile farkı 23’e çıkaran Fenerbahçe, son periyotta sadece 9 sayı atabilmesine rağmen, 12. kupa zaferine ulaştı. 10 sayı ve 14 ribauntla finalin MVP’si seçilen Vaughn’un yanı sıra 12 sayı ve 3 asistle oynayan Plum, galibiyete önemli katkı yaptı.

Euroleague'ye hazır

Fenerbahçe için sezon en önemli haftası şimdi başlıyor. Euroleague’de son anda saha avantajını kaybeden Fenerbahçe, Play-Off’ta Prag karşısına çıkacak. Urfa’da çok konsantre görünen, iyi savunma yapan, hücumda da topu iyi paylaşan Kanarya, form olarak belki de bu sezonun en iyi seviyesinde. Prag deplasmanından bir galibiyet çıkaracaklarına inanıyorum. Son olarak Urfa seyircisi, kupaya büyük ilgi gösterdi. 11 Nisan Salonu yine tamamen doluydu. Basketbol Federasyonu, kupayı bu şehre alması, oldukça doğru bir seçim oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ