MENÜ

Kupa beyi Efes

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takımın bir önceki maçında Fenerbahçe Doğuş, Anadolu Efes’i çok farklı yenmiş, yaşanan gerginlik dünkü derbinin önemini biraz daha artırmıştı. Maç öncesi seremonide teamüllere uymayan taraf bu kez Obradoviç oldu. ‘Özür dilemezse bir daha elinin sıkmam’ diyen Ataman, hediye değiş dokuşu için orta sahaya gidip rakibini bekledi ama Obradoviç oralı olmadı. Dünkü yazımda ‘belli ki barışmayacaklar’ demiştim. Obradoviç’in kızgınlığı geçmemiş demek. Ağır yenilgi sonrası Ataman, maç stratejisini de değiştirdi. Stimaç ve Douglas’ın yerine Brown ve Simon’u sahaya sürdü tecrübeli coach. Obradoviç ise Sloukas’ın yerine, Datome’yi tercih etmişti.

Daha iyi savunma yaptılar

Efes’in farklı mağlubiyet sonrası reaksiyon göstereceği tahmin ediliyordu. Fenerbahçe’nin de coach kavgaları sonrası Türkiye Kupası’na daha çok önem vereceğini düşünüyordum. Nitekim Efes maça 5/5 üçlük isabeti ile başladı. Daha iyi savunma yaptılar. O üçlüklerin bazıları süre biterken, el üstü ve panyalı girdi. Bu şutlar moralini de bozdu Fenerbahçe’nin. Efes sürekli 14-15 farkla maçı önde götürdü. 3. periyodun ortasında 40 dakika oynayan sahanın yıldızı Dunston’un basketi ile fark 16 oldu. Burada Obradoviç 4 kısa hamlesine döndü. Bu hamle işe yaradı da. Guduriç, Datome ve Melih’in üçlükleri ile yavaş yavaş yaklaştı Fenerbahçe.

Skor 66-67 oldu ama Efes telaş yapmadı. McCollum birebir oynayıp, kritik basketler attı. Sonunda Dragiç ve McCollum 5 faul alınca Efes hücumda zorlandı ama Fenerbahçe iki kez uzatma şansı yakalamasına rağmen, Melli ve Wanamaker’la basket bulamayınca geçen yıl olduğu gibi bu sene de Fenerbahçe’yi elemeyi başardı. Stimaç’ın yokluğunda 40 dakika oynayan, 23 sayı, 6 ribaunt, 3 asist yapan Dunston’un performansı, maçı hak eden taraf olan Efes’e getirdi. İki takım da çok iyi mücadele etti ama her temasa çalınan ucuz düdükler, Euroleague seviyesine alışık iki cepheden de haklı olarak tepki gördü.

YORUM YAZ