MENÜ

Kopya mağlubiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe için bu yıl klasikleşmiş yenilgilerden biri oldu. Maçı oynama tarzı farklıydı ama yine son topta kaybedildi.

Sezon başından bu yana en çok sorulan, “Bogdanoviç ve Udoh’un yeri dolar mı?” sorusuydu. Geçmişle yaşanmaz ama Bogdanoviç en çok bu anlarda aranıyor. Sırp yıldızın o
kadar çok son saniye basketi var ki hatırlamıyorum. Bu yıl ise kafa kafaya gidip kaybedilen 5. maç oldu bu. Maccabi hariç, kaybedilen 5 karşılaşma bir topla bitti.

Wanamaker olmuyor

Ama bu yıl Bogdanoviç yok. O role Wanamaker soyunmaya kalkıyor ama olmuyor. Wanamaker ne kadar iyi oynadı gözükse de, Darüşşafaka’da da son topları o kullanıyordu, o topların çoğu yine girmiyordu.

Hele 3. periyodun bitimine 2 saniye kala Donçiç’e yaptığı faul var ki akıl alır gibi değil. Bir oyuncu faul yaptıktan sonra kafayı kaldırıp skorboarda bakıyorsa, coach olsam onu bir daha oyuna sokmam.

Demek ki maç konsantrasyonu yok, kaç takım faulune sahip olduklarının farkında değil. Bu seviyede oynuyorsan, farkında olacaksın. Durduk yere takımına 2 sayı yedirmeye kimsenin hakkı yok.

Kötü oynasak da...​

Bardağın dolu tarafından bakacak olursak, Fenerbahçe ne kadar kötü oynarsa oynasın, kimse onu rahatça yenemiyor, bir şekilde kazanacak noktaya geliyor. Real Madrid’de Llull, Kuzmiç, Ayon, Randolph ve Fernandez sakattı. Üstüne üstlük Tavarez de ikinci çeyrekte çift centilmenlik dışı faulden oyundan atıldı. Thompkins uzun süre 5 numarada oynadı. Laso, yokluktan birşeyler varetmeye çalıştı. Nitekim son 4 maçtır da varoluyorlar. Ayakta kalanlar iki kat daha konsantre, iki kat daha agresif oynuyor.

Obra durumun farkında

Fenerbahçe Doğuş ise tam tersi. Ülker Arena ve oyuncular geçen yılki şampiyonlukta takılıp kalmış gibi. Sadece Obradoviç durumun farkında. Çözümü de o bulacaktır. Vesely’nin kontrolsüz hırsı bu kez zarar verdi. Son dakikada Donçiç’e yapılan faul sonrası, gitti bir de centilmenlik dışı faul yaptı. 4 atış artı kenardan topu oyuna sokan Real, büyük avantaj yakaladı. Maç kazanılsaydı, Thompson’un hanesine yazılırdı herhalde. Takip basketleri çok kritikti. Bu kez diğerlerinin tersine, en konsantre olan oydu.

YORUM YAZ