MENÜ

Kokoskov devri sona erdi

Abone Ol Google News

Obradoviç'in gitmesinin ardından Fenerbahçe Beko ile 3 yıllık sözleşme imzalayan İgor Kokoskov, dün Dallas Mavericks kenar yönetimine katılmak üzere İstanbul'dan ayrıldı. Sarı-Lacivertliler, Dallas'tan bu transfer için 700 bin Dolar tazminat alacak.

Haberin Devamı

Günlerdir merakla beklenen İgor Kokoskov bilmecesi dün çözüldü ve Sırp çalıştırıcı NBA'in Dallas Mavericks takımında yardımcı antrenör olmak üzere dün İstanbul'dan ayrıldı. Obradoviç'in ayrılmasının ardından Fenerbahçe Beko ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Kokoskov'un Fenerbahçe macerası sadece 1 sene sürdü. Geçen yıl Euroleague'de çeyrek final oynayan, Basketbol Süper Ligi finalinde ise Anadolu Efes'e karşı alınan farklı yenilgiler sonrası tartışılmaya başlanan Kokoskov, sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımdan ayrıldı. Bu durum Fenerbahçe'yi 'yarı yolda bıraktı' yorumlarına yol açsa da, kulübün de Kokoskov'un kalması için çok da ısrarcı olmadığı gözlendi.

Sırp çalıştırıcı özellikle bu haberlerin çıktığı zamanlarda Fethiye'de tatildeydi ve yakın çevresine 'kontratım var, kalacağım' açıklamaları yapıyordu. Kendisi de gidip gitmeme yönünde kararsız kalmıştı. Ama yönetim içinde final serisi sonrası Kokoskov'u istemeyen bir kesim de vardı. Nitekim gelinen süreçte Kokoskov da çok fazla istenmediğini anlayınca Dallas'ın teklifini kabul etti.

Haberin Devamı

Öte yandan yapılan açıklamada belirtilen ailevi nedenler kısmına gelince. Sırp çalıştırıcının eşi Amerikalı ve İstanbul'a alışamadığı konuşuluyor. Kendisi ABD'ye gitmeyi çok istiyordu. Kokoskov'un kararında bu durum da etkili oldu. Sonuçta, bir ayrılık gerçekleşti. Zamanlaması tabii ki takımı zora sokacak. Peki bu saatten sonra takımın başına kim geçecek?

İlk aday Djordeviç

Konuşulan isimler arasında Djordeviç, Spahija, Erdem Can, Sachetti hatta Pesiç bile var. Benim aldığım bilgilere göre Djordeviç ile anlaşma sağlanmış ve kısa süre içinde açıklanacak. Eğer yerli coachta karar kılınırsa bu isim Erdem Can'dan başkası olamaz...

Obradoviç'in çıkış maddesi var

Bu arada 'madem Kokoskov'la yollar ayrılacaktı bu erkene çekilip Obradoviç getirebilirdi' yorumları yapılıyor. Obradoviç de dönmeyi çok istiyordu aslında. Ama Partizan'a imza attı. Bu arada Zeljko Obradoviç'in kontratında ocak ayında Partizan'dan çıkış maddesi var. Gerçi Obradoviç'in sezon ortasında bir takımı alacağını hiç düşünmüyorum ama kim bilir. Hayat ve profesyonellik çok şeylere gebe...

YORUM YAZ