MENÜ

Kel erken göründü!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Efes, bütçe şampiyonları olarak başladıkları Euroleague macerasında erken bir uyarı aldı dün gece...
Takke düştü, kel biraz erken göründü...
Nasıl ki geçen sene ilk turda alınan CSKA ve Barcelona galibiyetlerinin bir önemi olmadığını söylesek de, erken havaya giren Fenerbahçe TOP 16’da şamar yediyse, dünkü Panathinaikos hezimetinin de skor olarak çok anlamı yok. Daha derenin altından çok sular akacak.
Ama sıkıntı; geçen yıldan bu yana gelen sorunların katlanarak büyümesi ve ilerisi için en ufak bir ışık görünmemesi. Euroleague’de Final-Four oynayacaksan bir kere iyi savunma yapacaksın. Emir’le, Goudelock’la, Semih’le, Oğuz’la, Hickman’la, Kenan’la, Bogdanoviç’le, Bjelica’yla, Zoriç’le, Serhat’la, Melih’le, (geriye az oyuncu kaldı herhalde) iyi savunma yapamazsın. Geçen sene alınan yenilgilerde takım ortalama 85-90 sayı yemişti, dün 91 sayı yedi. (Panathinaikos son çeyrekte 9 sayıda kalmasına rağmen)
Tamam Atina ekibi ilk 16 üçlüğün 14’ünde isabet bulup sıradışı bir gece yaşadı ama şutörleri boş bırakırsan, o üçlükler de girer. İçeriden de Batista ilk çeyrekte bizim üç uzunu birden denize döktü.
(3 yıl önce Batista’nın yerine Baraç’ı tercih edip Final-Four’dan olan, Olympiakos’un şampiyonluğuna yol verenler bir kez daha oturup düşünsün basketbolu ne kadar bildiklerini zannettiklerini!)
Bu takım savunma yapamayacak anlaşıldı. O kadar skoreri kim oynatacak peki??
İki yıldır yazıyorum. Bu takımın en önemli eksiği oyun kurucu ile sert ve kalın bir pivot.
İkisi de olmadığı için Obradoviç dünkü maçın ve geride kalanmaçların büyük bölümünü oyun kurucusuz ve pivotsuz oynuyor. Taşıma suyla da değirmen dönmüyor.
Obradoviç bu takım kurulurken neredeydi, ya da takım mühendisliği yapsın diye getirilip tonla para verilen Gerardini ne işe yarar??? Ben söyleyeyim; kulübün paralarını çöpe atmasına!.. Aynısı Anadolu Efes için de geçerli...
Tuncay Özilhan’ın umurunda değil belki boşa harcanan paraları ama son 10 yılın uzak ara en başarısız Genel Menaceri Engin Özerhun hala takımın başında, Draper, McGrath gibi oyun kurucular almakla meşgul.
Real Madrid’in üçüncü oyun kurucusu ile Final-Four oynanmaz. Nitekim dün Draper maç topunu rakibe verdi. Bir Amerikalı, bir de veteran Milli oyuncusu olan üç kuruşluk Kaunas, basketbol bilgisi ile milyon dolarlık İvkoviç’li Efes’i İstanbul’da devirdi...
Doğuş ve Draper hiçbirşey oynamazken, kurtarıcı diye gelen oyun kurucu McGrath sahaya bile giremiyor.
Vah Efes’im vah....
Daha önce de belirtmiştim... Türkiye coach ve menacerler için bir çiftlik. Yöneticiler zaten basketboldan anlamıyor. Ne taraftar baskısı var, ne de medya baskısı... Herkes futbolun peşinde. Bunlar da arada çarklarını döndürüyor...
Hayat onlara güzel...

YORUM YAZ