MENÜ

Kartal uçuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Ligi’nin iki tempolu basketbol oynayan takımı karşı karşıya gelince, ortaya izlemesi harika bir mücadele çıktı. Hele ki Deron Williams’ı izlemek başka bir keyif. İzmir’de 22 sayı, 10 ribauntla ‘double-double’ yapan NBA yıldızı dün de 23 sayı ve 8 asistle oynadı.

Sanki NBA maçı
Takım arkadaşları bazı kolay atışları kaçırmasalar yine ‘double-double’a ulaşacaktı. Semih Erden, her geçen gün daha iyi oynuyor. Keşke Milli Takım’la Avrupa Şampiyonası’nda olabilseydi. Hücumu çok geliştirmiş. Pozisyonları kolayca bitirebiliyor. Williams yapamadı ama o, 15 sayı, 10 ribauntla ‘double-double’a ulaştı. Williams’ın, Utah Jazz’dan takım arkadaşı Mehmet Okur, 18 sayı ve 13 ribauntla bir başka ‘duble’ yapan isimdi. Bu tip istatistiklere Türkiye Ligleri’nde fazla rastlanmıyor. Ama sahadakiler, NBA alışkanlığından olsa gerek,
istatistiklerde çift hanelere ulaştılar. Zaten skordan da belli, Ankara Arena’da bir NBA maçı izliyor gibiydik. Beşiktaş Milangaz’ın diğer iki Amerikalısı Kemp, sanki ‘kana susamış vampir’; sayıya susamış gibi oynuyor. Skor üretmek için çok iştahlı ve arzulu. İnanılmaz konsantreydi. Hal böyle olunca Beşiktaş, ilk üç maçta 101.3 gibi inanılmaz bir sayı ortalaması yakaladı. Bandırma Kırmızı’ya 107, Karşıyaka’ya 100, dün de Telekom’a 97 sayı attılar. Çoğu NBA takımı 48 dakikada bu ortalamayı yakalayamıyor.

Geri koşamıyorlar
Nitekim 2. periyodun başında 16 sayılık fark yakalayan Kartal, maç boyu bu üstünlüğünü koruyup, 97-88 ile belki de beklediğinden rahat bir galibiyete imza attı. Telekom’a gelince... Savunma ve geri koşma sorunları var.

Kaçırdıkları, ya da kaybettikleri her top sonrası potalarında turnike gördüler. Sadece atarak maç kazanamazlar. Savunmayı bir an önce toparlamaları gerekiyor.

YORUM YAZ