MENÜ

Kanarya zafere uçtu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnanılmaz bir maç izledik Ülker Arena’da. İlk yarıda 10 fark olur da, ikili averaj da gelir mi diye düşünürken, az kalsın maç gidiyordu. Ama 4. periyottaki müthiş savunma, taraftarın işin içine girmesi ve gelen 18-2’lik seri, galibiyeti de Fenerbahçe’ye getirdi...

Maç çok çılgın başladı.

Olympiakos ilk 7 hücumun tamamında isabet bulurken, 12’si Green’den olmak üzere 5 dakikada tam 18 sayı buldu. Neyse ki Dixon ve Datome 2’şer üçlükle Fenerbahçe’yi skorda tutarken, Bogdanoviç’in resital sunduğu ilk yarı sonunda Kanarya 6 farkla soyunma odasına gitti. Herşeyin tersine döndüğü an 3. çeyreğin başı oldu.

Vesely üç faullü olduğu için Obradoviç, biraz da riskle Bennett’i sahaya sürdü. Amerikalı çok hata yapmadı belki ama etkisiz eleman gibiydi. O sahadayken Fenerbahçe’nin bütün hücum ritmi bozuldu. Sezon boyunda yüzde 30’la üçlük atan Papanikolau bu çeyrekte 3/3 üçlük isabet oranıyla takımını sırtlarken, gelen 22-7’lik seri ile salonda buz gibi bir hava estirdi.

Ama başta ‘Mustafa Kemal’in askeri’ Udoh olmak üzere kimsenin pes etmeye niyeti yoktu. Udoh, periyot başlarken bütün tribünleri ayağa kaldırdı. Bobby Dixon’un önde yaptığı inanılmaz baskı, Kaliniç’in Printezis’i harika savunması, maç boyu tam 5 blok yapan Udoh’un, pota altını karartması Olympiakos’u çaresiz bıraktı. Hücumda ise Bodganoviç ve Datome ikilisi işi bitirirken, Kanarya zafere uçtu.

Fenerbahçe bu galibiyetle ilk dörtteki yerini sağlamlaştırırken, 3. sıradaki Olympiakos’u geçme şansını ikili averaj nedeniyle azalttı. Gerçi fikstür avantajı hâlâ Fenerbahçe’de ama kalan 7 hafta sonunda Olympiakos’tan 2 galibiyet fazla alması gerekecek.

YORUM YAZ