MENÜ

İtalyan işi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tofaş, kazanmak için normal performansının çok üstüne çıkmaya çalışıyor, dar rotasyonu ile elinden geleni yapmaya çalışıyor Fenerbahçe gibi dev bir takıma karşı. Minimum hata yapmaları, rakibin de biraz kötü gününde olmalarını beklemeleri de gerekiyor.

Ama dün Fenerbahçe’de çok özel performanslar sergileyen oyuncular vardı. Dışarıyı riske eden, pota altını korumaya çalışan Tofaş karşısında, inanılmaz bir üçlük yüzdesi ile oynadı Fenerbahçe. Zaten maça da özellikle savunmada çok agresif ve konsantre başlamışlardı. Hücumda topu çok iyi çevirdiler 35 basketin, 25’ini asist üzerinden attılar. 24 üçlük denemesinin 15’inde isabet bulmaları da, sıradışı bir performanstı. Özellikle de Datome’nin. İtalyan yıldız, nakış gibi işledi adeta. 5/5 üçlük, 5/6 ikilik isabet oranı ile 25 sayı üretti.

Datome üçlükleri can yaktı!

Tofaş 15 sayı, 19 sayı geri düşmesine rağmen hep dönmeye çalıştı. Ama bu geri dönüşlerde, Datome’nin üçlükleri çok canını yaktı Bursa ekibinin. Zaten yorgunlardı, moralleri de bozulunca son bölümde ayakları da gitmemeye başladı artık.

Yenilgide hataları olan Ali Muhammed de, Datome gibi kritik anlarda sahne alıp galibiyette önemli rol oynadı. Tabii ki Wanamaker ve Play- Off’un en formda isimlerinden James Nunnally... Fenerbahçe, artık şampiyonluk kapısını sonuna kadar araladı. Tofaş da finalin hakkını verdi bence. Fark 19 sayı olduğunda bile maçın bitmediği hissini bize verdiler. Bu mücadele bile onları tebrik etmemize yeter...

YORUM YAZ