MENÜ

İspanya'dan nasıl kaçarızın cevabı Letonya'dan geçiyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımımız, Belçika’yı yenip ilk hedefine ulaştı ama şimdi önünde daha önemli bir hedef var. Letonya’yı yenip, ikinci turda şampiyonanın en büyük favorisi İspanya’dan kaçmak istiyoruz. Peki bunu başarabilecek miyiz?... Letonya, turnuva başlamadan önce sürpriz yapmaya aday olarak gösteriliyordu. NBA’de harika bir sezon geçiren 22 yaşındaki Porzingis, Bertans kardeşler ve Euroleague’in önemli guardları arasına giren Strelnieks ile beraber çekinilen bir takım haline gelmişlerdi. Nitekim ilk gün Sırbistan’ı çok zorladılar, ardından Belçika, Britanya ve Rusya’yı devirdiler. Kazanırlarsa grubu lider bitirebilirler. Kaybederlerse ise büyük olasılıkla 4. olacaklar. Biz ise üçüncü olup, ikinci turda Hırvatistan’ı konuk edeceğiz.

Savunmaları yumuşak

Letonya’da bu saydığım isimlere Baskonia’ya transfer olan Timma da ekleniyor. Bu 5 oyuncu takımın iskeleti. Ama kenardan fazla katkı alamıyorlar. Çok skorer bir takım ama bir o kadar da yumuşak. Turnuvanın en çok sayı atan 3. takım onlar ama maç başına da 80 sayı yiyorlar. Bu durum bizi umutlu kılıyor. Çünkü biz savunma takımı olarak görülüyoruz. Maçın nerediyse tamamında baskı, kendi sahamızda da agresif oynuyoruz. Kollarımız uzun, pas yollarını tıkıyoruz, sürekli top çalıyoruz. Maç başına 10.3 top çalma ile lideriz, Letonya ise 4.5 ile sonuncu. İki takımın savunmaya gösterdiği konsantrasyon farkı da en belirgin şekilde ortaya çıkıyor.

Hücum düzenlerini bozmalıyız

Bizden daha çok ribaunt alıyorlar, daha çok sayı atıyorlar ve daha çok asist yapıyorlar. Sertliğimizle onların hücum düzenlerini bozarsak, üstünlük sağlayacağımızı düşünüyorum. Atamazlarsa zaten kötü olan savunmaları da iyice düşecektir.

Porzingiz büyük bir yıldız gibi oynuyor. Ama tecrübesizliği çok dikkat çekiyor. Erken faul problemine giriyor ve sinirleniyor. Maçın başında onu yıldırırsak ki bunu yapabilecek oyuncularımız var, diğerleriyle bir şekilde başa çıkabiliriz.

Biz de genç bir takımız. Zaman bizim için ilaç. Her geçen gün özgüvenimiz artıyor ve daha iyi oynuyoruz. Cedi, Furkan, Semih ve Melih benzer katkıları sağlar, onlara bazı maçlarda ekstra performans sergileyen Erkan, Barış, Kenan, Sertaç gibi isimlerden iki tanesi eklenirse galibiyete yakın oluruz.

Taraftar yine itici gücümüz olacak. Çok koşan, mücadele eden, savaşan ve pes etmeyen bu takım çok seviliyor ve halkın sempatisini kazandı. Onlar da bunun farkında. Yine geri adım atmayacaklar ve Türk halkını onurlandırmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Umarız şans da daha çok çabalayan tarafın yanında olur.

YORUM YAZ