MENÜ

İşler çok karıştı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçtan önce Atina’dan gelen haber Efes için işleri daha da zora sokuyordu. Panionios’un evinde Real Madrid’i devirmesi onları 3 galibiyete taşımıştı. Partizan’ı altına alabilmek için kazanmak şart olmuştu.
Tepiç’i Smith savunurken, Vujaniç’e 2.10’luk genç Çek Vesely kalmıştı. Sahada bir de 2.29’luk Vranes olunca aynı İstanbul’daki gibi hücum ribauntlarını toplamaya başladı Partizan.
4 dakikada tam 5 hücum ribauntu yaptılar, skor da 10’a 3 oldu.
Hücumda ise Vujaniç oyundayken bir türlü organize olamıyor Efes Pilsen. Ne zaman ki Darüşşafaka’dan alınan Hammonds girdi, daha derli toplu bir basketbol oynadı temsilcimiz. Hammonds, ilk maçına çıkmasına rağmen bu takımın yabancısı değil. Bütün yazı Efes Pilsen’le çalışarak ve özel maç oynayarak geçirdi. Kerem Gönlüm’ün müthiş gayreti ile hücum ribauntları verilmemeye başlanınca oyuna denge geldi, devre de 40-36 bitti. Savunmada daha gayretliydi bu kez Efesli oyuncular, ancak yine yeterli seviyeye ulaşılamadı. Partizan 12/15 yakın mesafe isabeti bularak soyunma odasının yolunu tuttu.
İkinci yarının başında da Smith saçmalayıp, Partizan da 4/4 ikilikle başlayınca fark da tekrar 11’lere çıktı.
Bundan sonrası rakibi yakalama çabaları ile geçti. 4. periyoda alan savunması yaparak başladık. O ana kadar 5/14 üçlük sokabilen ev sahibi bu kez uzak mesafe de atmaya başladı.
Her hamleye yanıt verdiler. Yine de pres işe yarar gibi olmuştu. Ama tam fark kapanacak derken, ya Vujaniç’in adamı geçip turnike atıyor, ya da Kakiouzis’in üstünde ribaunt alınıyor. Her iki oyuncu da özellikle savunmada çok yaptı dün gece... Keza hücumda da.
Bir zamanlar bu salonun efsane ismi olan, 25.8 sayı ortalaması yakalayan Vujaniç, öyle bir anda top kaptırıp bir de centilmenlik dışı faul yaptı ki, maçı da bitiren isim oldu.
Hammonds, Kerem, Sinan ve Shumpert birşeyler yapmaya çabalarken, Vujaniç ve Kakiouzis kritik hatalarla son umutları da boşa çıkardı. Maç bitimi bir enteresan haber de Milano’dan geldi.
Armani Jeans, CSKA Moskova’yı devirince onlar da 2 galibiyete ulaşıp, potaya girdi. Önümüzdeki hafta cepte gözüken Milano galibiyeti o kadar da kolay olmayacak. Panionios’u Atina’da, CSKA’yı da İstanbul’da yenmek gerekiyor artık. Peki bu nasıl olacak?
Çıkmadık candan umut kesilmez derler. Bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ