MENÜ

İpekçi'den zor çıkılır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yenilenmiş kadrosu ile bir yıl aradan sonra Euroleague’e dönen Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank, ligin son şampiyonu CSKA Moskova ile açılış maçında karşı karşıya geliyor. Euroleague’de değişen format gereği artık her galibiyetin, her sayının büyük önemi olacak. Yıl sonunda ilk sekize giren takımlar Play-Off oynayacak. Burada mental direnç de çok önemli. Olası kötü başlangıç sonrası toparlanıp ayağa kalkmak her takımın başarabileceği bir iş olmayacak.

Galatasaray Odeabank, favoriler arasında gösterilmiyor. Onlar için iyi başlamak bence çok önemli. Açılış maçını son şampiyon CSKA Moskova ile oynamak şanssızlık olarak nitelendirilebilir belki ama olası bir galibiyet, Galatasaray gibi yeni oluşan bir takımın kenetlenmesini, özgüven ve moral kazanmasını sağlayabilir.

Ergin Ataman bu seviyelerde çok tecrübeli. Oyuncuları mental olarak da en iyi şekilde maça hazırlayacaktır. Kağıt üstünde tabii ki CSKA Moskova favori görünüyor. De Colo, Teodosic, Khrypha, Hines gibi bir çok yıldızını takımda tutmayı başaran Rus ekibi, yine en güçlü aday. Ama hiçbir takım yenilmez değil. CSKA geçen yıl da, gerek normal sezon, gerekse Top 16’da çok maç kaybetti. Deplasmanlarda kolay kazanamayan bir takım görüntüsü çizdi.

Galatasaray deplasmanı da, Euroleague’in en zor deplasmanlarından biri. Abdi İpekçi’de oluşan atmosferden etkilenmeyecek oyuncu ve takım yoktur. Sarı-Kırmızılılar, bu fırsatı değerlendirirse devamı da gelir. 10 yeni transferle yola çıkmaları, sezonun hemen başında onlar için handikap gibi görünse de, taraftarla beraber oluşturacakları sinerji ile ‘Süper Kupa finali!’ kazanılabilir.

Daçka’yı aynı şartlar bekliyor

Darüşşafaka Doğuş’u da, Belgrad’da CSKA’nın İstanbul’da karşılaşacağı şartlar bekliyor. Kızılyıldız, tek Amerikalı ve düşük bir bütçe ile yola çıksa da, evinde 20 binin üzerindeki taraftarı ile herkese sorun çıkarabilecek bir takım. Blatt yönetimindeki Daçka, bu yıl henüz yenilmedi. Belgrad’da da kağıt üstünde favori onlar. Maça iyi başlayıp, Kızılyıldız’ın direncini kırmaları çok önemli. Yoksa zaman ilerledikçe ibre Kızılyıldız lehine dönebilir.

YORUM YAZ