MENÜ

İhtiyacı olan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Wilbekın’ın sakatlanmasıyla üst üste 3 Euroleague, 2 de Türkiye Ligi maçı kaybeden Darüşşafaka Doğuş’un, şiddetle kazanmaya ihiyacı vardı. Blatt, kaybedilen 5 maç sonrası farklı bir şeyler yapmak zorundaydı. Fenerbahçe karşısına ilk kez iki 5 numarası Furkan ve Ziziç’le beraber, alan savunması yaparak başladı maça. Obradoviç ise 4 kısa ile sahadaydı.

Maç öncesi plan Darüşşafaka açısından tutmamıştı. Hücumda hiçbirşey üretemiyorlar, sadece Anderson’un bireysel katkıları ile skor bulabiliyorlardı. Fenerbahçe ise Dixon ve Bogdanoviç’le oyun kurup, potaya çok rahat gitti, ilk periyotta 20- 10’luk üstünlük sağladı.

Daçka, ikinci yarıda alan savunmasından vazgeçince Fenerbahçe’yi de oyundan düşürdü. Bunda Obradoviç’in rotasyona girdikten sonra kenar oyuncularından hiç katkı alamamasının da payı vardı. Özellikle Sloukas son derece verimsiz oynadı. İlk periyot Kaliniç’in etkisiz hale getirdiği Wanamaker, Sloukas’ın savunmasında bir anda 4 sayı bulunca, hem kendi rahatladı hem de takımı oynatmaya başladı.

Daçka, girmeyen şutların da hücum ribaundunu gerek Ziziç, gerekse Furkan’la alıp fazlasıyla ikinci şans sayısı bulunca, bütün momentumu lehine çevirdi. Kalan üç periyotta, Fenerbahçe sadece Bogdanoviç’in eline bakmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca da sadece 65 sayı atabildiler. Ziziç ve Furkan iki pota altını domine ederken, Obradoviç’in ısrarla 4 kısayla sahada kalması da ilginç bir tercih oldu.

İkinci yarıda Clyburn’ün attığı üst üste 3 üçlük de, Darüşşafaka’yı fazlasıyla rahatlattı. Basketbol kalitesi üst düzeyde bir maç olmadı belki ama son derece sert, iki takımın oynamaktan çok rakibe önlem almaya çalıştığı bir 40 dakika izledik. Kazanan, ligin ilk yarısında olduğu gibi yine David Blatt oldu. Daçka bu sonuçla, riske ettiği Play-Off şansını sürdürdü. Ama halen önlerinde çok zor bir fikstür var.

Fenerbahçe kazansaydı ilk 4’ü ve saha avantajını büyük ölçüde garantileyecekti. Ama onların fikstürü rakiplerine oranla kolay. Daçka, kaybetseydi belki havlu atacaktı ama Fenerbahçe için kayıp büyük olmadı.

YORUM YAZ