MENÜ

İhtiyacı olan kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Üst üste üç maç kaybettikten sonra Fenerbahçe’nin nasıl bir reaksiyon göstereceği merak ediliyordu. Dar rotasyonla oynayan, üzerinde yorgunluk olan takım, seyircisi önünde bambaşka bir
görüntü çizdi iki gün öncesine göre... Anadolu Efes de, 3 periyot çok zorladı, oyunun içinde kaldı, bir ara 8 sayı da öne geçti ama Fenerbahçe’nin dördüncü periyottaki savunma kararlılığı maçın da kaderini çizdi.

Fenerbahçe’nin oyun planında yine ilk önce pota altını denemek vardı. Her hücumda toplar en az bir kere ya Vesely’ye, ya Udoh’a indi. Vesely, son dönemlerde çok formda. Dün 7/8 isabet oranı ile 20 sayı attı. Kaybedilen üç maçta çok kötü oynayan, hiç konsantre gözükmeyen Sloukas da sezon başına döndü. Yunanlı oyuncu kenardan gelip 6/7 şut isabetiyle 21 sayı atarken, 5 de asist yaptı. Dün Fenerbahçe’de en farklı görüntü Melih Mahmutoğlu’nun 17 dakika sahada kalmasıydı. Rotasyon böylece son maçların aksine 9 kişiye çıktı, takımın hem hücum hem de savunmadaki seçenekleri arttı. Uzun süredir oynamayan Melih’te özgüven eksikliği hissedilebilir diye düşünüyordum. Ama o her zaman hazır olacağını gösterdi yine. Efes, 3. periyotta 10-0’lık seriyle Fenerbahçe’nin hamlesine karşılık verip 5 sayı öne geçtiği anda sahne aldı Melih. İki zor şutu sokup, takımı ve tribünleri ateşledi. Heurtel’i de savunmada yıprattı. Onun verdiği enerjiye takımın çok ihtiyacı varmış gerçekten.

Anadolu Efes de uzun süre kazanacak kadar oynadı. Ama son bölümde Fenerbahçe’nin agresifliğine karşılık veremediler. Panik ve acele atışlar kullandılar. Omiç’ten yine hiç katkı alamadılar. Sadece Dunston’la bütün sezon nasıl geçer bilemiyorum. 5 numaralı pozisyonda bir değişikliğe ihtiyaçları var gibi gözüküyor. Yine de sezon başına oranla ilerleme kaydettiklerini söyleyebilirim.
Sonuçta galibiyete daha çok ihtiyacı olan, üç maçtır yenilen ve evinde oynayan Fenerbahçe kazandı. Bogdanoviç’in de gelmesiyle, bu sıkıntılı dönemi atlatacaklarını düşünüyorum.

YORUM YAZ