MENÜ

Hoşgeldin şampiyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’in son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş için bu yılın daha zorlu geçeceği ortada. Hem Antiç, Bogdanoviç ve Udoh gibi önemli karakterlerin takımdan ayrılması, hem de bütün rakiplerin şampiyonu yenmek için iki kat motive olarak maça çıkmaları, Sarı-Lacivertliler’in işini biraz daha zorlaştırıyor.

Bu duruma alışmalı Fenerbahçe. Bütün bir sezon böyle geçecek çünkü. Sarı-Lacivertliler, Malaga’dan sonra, dün de elindeki maçı veriyordu az daha...

3 dakika kala skor 68-77’ydi, maç 80-80 sona erdi. Uzatmada Wanamaker’ın bireysel yetenekleri, sezonun ilk galibiyetini getirdi. Fenerbahçe’yi geçen yıl başarılı kılan şey, kazanma alışkanlığıydı. Kötü de oynasa, başa baş geçen maçları bir şekilde alıyordu Kanarya. Bu sezon ise iyi oynayıp, son çeyreğe çift haneli farklarla önde girmesine rağmen ya kaybetti, ya da dünkü gibi yenilginin kıyısından döndü. Milano karşısında yine maç topunda kritik savunma ribaundunu alamadılar. Malaga’ya bu yüzden kaybetmişlerdi, Efes’e bu nedenle yenildiler dün de iki kez potayı iyi savunmalarına rağmen bir türlü o savunma ribaundunu alamayınca Micov 3. denemede üçlüğü attı.

Milano, coach Pianigiani, Micov, Theodore, Goudelock, Bertans gibi yolu Türkiye’den geçen oyuncular başta olmak üzere neredeyse bütün kadroyu değiştirmiş, yıllardır alışılagelmiş ‘toplama takım’ görüntüsüne bürünmüş. Bu yıl da çok para harcamalarına rağmen Play-Off’a kalamazlar. Fenerbahçe Doğuş’un ise önünde kat edeceği uzun bir yol var.

Galibiyet güzel ama Fenerbahçe taraftarının şu an için çok mutlu olduğunu sanmıyorum. Bobby ve Kaliniç dönerse, ribaunt sorunu biraz olsun azalır gibi görünüyor. Gecenin sevindirici yanı 15 sayı, 11 ribauntla oynayan Melli’nin kendine gelmesiydi. Guduriç uyum sağlasın diye koca bir ilk yarı heba oldu ama o çıkınca, Datome, Sloukas, Melli üçlüsü Fenerbahçe’nin çift haneli farklara ulaşmasını sağladı. Guduriç oynarken, Efes maçının yıldızı Melih’in hiç dakika alamaması umarım kaptanın moralini bozmaz. Çünkü sezon çok uzun ve zorlu. Tüm oyuncular, her an hazır olmalı ve dakika aldığında katkı vermeli. Bu yolda kadrodaki tüm isimlere büyük ihtiyaç olacak.

YORUM YAZ