MENÜ

Hoşgeldin Larkin

Abone Ol Google News

Euroleague sezonunda alternatif kadrolarla milli maçlar oynanırken, dün özellikle Shane Larkin'in dahil olması ciddi anlamda fark yarattı. Belarus karşısında özellikle hücumda çok sorun yaşayan 12 Dev Adam, Büyük Britanya karşısında 84 sayı üretirken 17 farklı galibiyete imza attı. Maça 23-10 geride başladıktan sonra geriden kalan bütün periyotlarda rakibine üstünlük sağlayan Türkiye, Dünya Kupası iddiasını sürdürdü.

Haberin Devamı

Muhsin ve Furkan ikilisi formanın hakkını verdi

Büyük Britanya, Olaseni, Tarık Philip ve Dan Clark gibi oyuncuları dışında bu seviyeler için tecrübesiz isimlerden kurulu. Ama son derece atletik ve enerjik bir takım. Savunmada en az onlar kadar mücadele edip, sertliğe karşılık verince, hücumda başta Larkin olmak üzere Buğrahan, Metecan ve Melih'in yetenekleri farklı galibiyeti getirdi. Muhsin ve Furkan, 5 numaraları pozisyonda dakikaları paylaşırken beklentilerin de çok üzerine çıktılar. Sertaç, Ömer Faruk, Alperen gibi uzunlarımızın yokluğunda bu ikili formanın hakkını fazlasıyla verdi.

Haberin Devamı

Maçın 3. çeyreği sonucu belirledi

Sonucu belirleyen 3. periyot oldu. 37-37 berabere biten ilk devre sonrası, yarı saha savunmasında kolay basket imkanı tanımayan Milliler, ilk yarıda sadece 2 sayı üreten Larkin'in devreye girmesi, Buğrahan ve Melih'in ona destek olması sonucu 60-46 öne geçti. Milli Takım, bir daha da rakibine yakalanmadı. Şimdi şubat ayında Yunanistan'la üst üste 2 kere karşılaşacağız. Onlar da ilk turu çok ama çok eksik bir kadro ile oynadılar. Kazanacağımız iki galibiyet, yaz ayları öncesi bizi oldukça rahatlatacak.

YORUM YAZ