MENÜ

Hiç umudum yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk basketbolunun tavan yaptığı bir sezon. Galatasaray, Eurocup şampiyonu oluyor, Fenerbahçe üst üste ikinci kez Final-Four oynayıp, Euroleague şampiyonluğunu uzatmada kaybediyor. Bu iki gurur kaynağımız, Avrupa’nın en değerli liglerinden biri olan Spor Toto Basketbol Ligi’nde finalist olabilmek için karşı karşıya geliyor. Ama yine basketbol konuşulmuyor maalesef. İki yıl önce olduğu gibi seri yine başka taraflara çekilmeye çalışılıyor, gerginlikten beslenen taraflar, tarafından!!!
Sinan Güler, iki yıl önce final serisi oynanırken, “Maçla ilgili demeç verdim, hiçbir yerde okuyamadım” demişti. Okuyamazsın Sinan. Basketbolla ilgili demeç verdiysen, kimsenin umurunda olmaz. O sırada başkanlar konuşuyordu, yöneticiler konuşuyor; birbirlerini, hakemleri, federasyonu vs. karalamak için basın toplantıları yapıyorlardı çünkü. Rol çalıyorlardı, olası başarıyı kendilerine mal etmeye çalışıyorlardı. Basketbolcunun ne yaptığı, ne dediği kimin umurunda! Siz kimsiniz ki onların yanında, sadece figüran!
Ne olmuştu sonuçta, Türk basketboluna ‘kara bir leke’ sürülmüştü.
Bu yıl da iş oralara tırmandırılmaya çalışılıyor.
Demeç savaşları, sosyal medya üzerinden göndermeler başladı.
Sporcu da, antrenör de, yönetici de, taraftar da aklını başına almalı bugün itibariyle...
Ülkemizi gururlandıran iki takımın, büyük başarılar kazanan basketbolcuların mücadelesini keyifle izlemek ve yazmak istiyorum. Ama açıkçası hiç de umutlu değilim...

YORUM YAZ