MENÜ

Heurtel ilaç olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen yıl Euroleague’de yaşadığı ‘fiyasko’ sonrası bu yıl takımın başına İvkoviç’i getirip ciddi bir yatırım yapan Anadolu Efes, ilk turu beklenen yerde bitirdi. Top 16’da, Fenerbahçe Ülker, CSKA, Laboral, Nizhny, Olympiakos, Malaga ve Milano ile eşleştiler. Hedef ilk 4, ama ilk ikiye girmek Final-Four için avantaj olacak. Peki Efes, sezon başında koyduğu hedefe ulaşabilecek mi?

Yanlış hamleler?

Yıllardır çok para harcadığımız, birçok işi doğru yaptığımız halde tam yapamıyoruz. Efes de İvkoviç’le beraber ciddi transfer hamleleri yaptı ama takımın en önemli pozisyonu olan oyun kurucu mevkisini ‘es’ geçti. Doğuş, güçlü, atletik, delici, savunmada yıpratıcı ama hücum gücü ve saha görüşü çok kısıtlı. Keza Dontey Draper. Bu seviyeler için ortalama sayılacak bir guard. Takımda kendi pozisyonunu üretecek bir skorer de olmadığı için Efes, kaybettiği maçlarda 60’lı sayılarda kaldı. Toplamda da 72.3 sayı ortalaması ile oynuyorlar. Top 16’da daha güçlü rakipleri sürekli 70 sayının altında tutamayacağı için hücum gücünü mutlaka artırması gerekiyor.

İkincilik için şansımız var

Bunun için de hem kendi sayı potansiyeli olan, hem takımı oynatabilen, ikili oyunlarla diğerlerine pozisyon hazırlayabilen Huertel, bu saaten sonra alınabilecek en iyi isim gibi duruyor. Transferin büyük oranda bittiği konuşuluyor. Heurtel’in gelmesi, Krstiç’in iyileşmesi, genç Furkan ve Cedi’nin performanslarını artırması, Efes’i grupta şanslı kılacak. CSKA’nın lider olacağını, ikincilik için her takımın şansının bulunduğunu düşünüyorum.

+Artıları


İvkoviç’le beraber hücumda düzen basketbolu oynuyorlar, savunma seviyeleri üst düzeyde. Önde Doğuş ve Draper, arkada ise her topu bloklama kapasitesi olan Lasme var. Transfer ve iyileşecek olan Cenk, Krstiç ve Birkan’la geniş bir rotasyona sahipler.

-Eksileri


Takımda net bir skorer yok. Hücumda sabırlı olup en doğru atışı bulmak zorundalar. Aksi taktirde 70’li sayıları bile zor görüyorlar. Top 16’ya kalan takımlar arasında en düşük skor atan takım olmaları, iyi oynadıkları bile koparamalarına neden olabilir.

F GRUBU (TOP 16)
A.EFES
F.BAHÇE

CSKA Moskova
Olympiakos
Laboral
Milano
U.Malaga
N.Novgorod
2 OCAK: Laboral-A.Efes

YORUM YAZ