MENÜ

Hatalar zinciri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

16 yıllık hasreti bitirmeye sadece 40 dakika kalmıştı. Atina’da saha avantajını eline geçiren, İstanbul’da rakibi 60 sayıda tutup, adeta sürklase eden Anadolu Efes, dün bambaşka bir görüntü çizdi yine.

Her zaman söylediğimiz gibi Efes’in en büyük sorunu istikrarsızlık. Hem sezon boyu, hem de maç içinde bile çok büyük iniş-çıkışlar yaşıyor. Dün belki daha konsantre olmalarını tahmin ediyorduk ama yanıldık.

İlk maçta 16’da 2 üçlük atan Efes, dün de özellikle ilk yarıda çok boş atışlar buldu ama maalesef yine çember dövdü.

Mücadele tamam da...

İlk yarı 1/11, maç sonu ise 3/19 ile üçlük attılar. Böyle kötü bir yüzdeyle, bir yere kadar kazanabiliyorsunuz. Oysa işin mücadele tarafında sorun yoktu. Rakipten 11 fazla ribaunt aldılar. Tam 14 hücum ribaundu var Efes’in. Ama 14 top kaybı, kaçan 16 üçlük, bu mücadeleyi gölgeledi.

Yenilgide Efes’in yaptığı bir kaç bariz hata vardı. Maça fırtına gibi başladılar. Blok üstüne blok, smaç üstüne smaç. Skor bir anda 18-6 olmuştu. Tribünler de coşmuştu. Ama daha dakika 5, sanki şampiyon olmuş gibi sevinmeler, tribünlere şov yapmalar. Özellikle de Granger ve Cedi... Bir onlara baktım, bir Olympiakos benchine. Son derece sakinlerdi ve kontrolü kaybetmemeye çalışıyorlardı. Biliyorlardı ki daha önlerinde koskoca bir 35 dakika var. Bu tavırlar ayrıca rakibi de daha motive etti.

Hatada ısrar etmek

İkincisi Spanoulis savunmasındaki gereksiz değişiklikti. İlk maçta tecrübeli guard tam 7 top kaybı yapmış son 2 dakika hariç sahanın en kötüsü olmuştu. Dün, Sfairopoulos, bu yıl ilk kez Spanoulis’i 2 numara gibi oynattı. Topu başkası getirdi. İkili oyunlarda, onu sıkıştırmak yerine, gölge savunması yaptı uzunlar. O da ikili oyunlar sonrası bomboş üçlükleri potamıza gönderdi. Neden başarılı bir savunma anlayışı değiştirilir ve tutmayan bu stratejide ısrar edilir anlaşılır gibi değil. Hakem üçlüsü, özellikle de Sloven Boltauzer sanki maç Atina’da oynanıyormuş gibi düdük çaldı. Efes büyük bir fırsat tepti. Ama Atina’da yine bambaşka bir görüntüye bürünebilir. Tabii bu saatten sonra iş çok ama çok zor. Yine bizi şaşırtmalarını bekleyeceğiz!..

YORUM YAZ