MENÜ

Güzel bitti

Abone Ol Google News

İsveç’i yenip Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantileyen A Milli Basketbol Takımımız, formalite maçında Hırvatistan’ı da devirdi. 17’şer sayı atan Buğrahan ve Sertaç, takımın en skorer isimleri oldu.

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımımız, formalite maçında Hırvatistan’ı 84-78 mağlup etti, grubu 3. sırada bitirip Avrupa Şampiyonası biletini cebine koydu. Prestij maçıydı belki ama bu genç takımın kazanmayı öğrenmesi, kazanma alışkanlığı elde etmesi, Larkin’in arkadaşlarını tanıması açısından önemliydi. Nitekim İsveç maçında yıldızlaşan 18 yaşındaki Alperen’den sonra dün de Şehmus Hazer ilk beşte başladı ve 9 sayılık bir katkı verdi.

Hırvatlar da gerçek kadrolarından çok uzak. Ama onlar da gençleri takıma adapte etmeye çalışıyor. Keyifli bir mücadele oldu. Larkin, Sertaç ve Buğrahan’ın 50 sayısı ve 16 asisti Milliler’in yarısından fazlasıydı.

‘Ait olduğumuz yerdeyiz’

Zorlandık, sıkıntılı günler geçirdik ama sonunda Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandık. Son 13 Avrupa Şampiyonası’na aralıksız katılmıştık. Grupta 6 maçın, 5’ini evimizde oynadık ve 3 galibiyetle hedefe ulaştık. Ait olduğumuz yerdeyiz. Önemli olan, şampiyonada neler yapacağımız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ