MENÜ

Gelenek devam etti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş için ilk dört, Anadolu Efes içinse az olan umutları sürdürme açısından kritik bir maçtı. Sarı-Lacivertliler, yeni formatta çift maçlı haftalara geçildiğinden bu yana hiç iki galibiyet alamamıştı. Bu kez kolay kazandı diyebiliriz. Anadolu Efes dönem dönem zorladı Fenerbahçe’yi ama bu seviyelerde sadece atarak kazanamayacakları bir kez daha görüldü.

İlk yarıda Melih’in müthiş performansı, Ahmet’in savunmada Dunston ve Stimaç’ı durdurmasıyla Kanarya oyunu genelde çift haneli farklarla önde götürdü. Son maçlarda Wanamaker- Sloukas ikilisini kenardan getiren Obradoviç, bu kez onları ilk beşte başlattı. Sloukas için değil belki ama Wanamaker için çok şey farketti. İki maçtır ortalarda görünmeyen Amerikalı, dün takımın en skoreri oldu. * Efes vazgeçmedi, sürekli hamle yaptı ama her defasında karşılık verdi Fenerbahçe fazlasıyla. Özellikle Douglas’ın son periyotta hiç kaçırmadan 21 sayı atması, tek başına karakter koyması da kar etmedi. Çünkü Efes ne kadar zor basketler bulup havaya girmeye çalıştıysa da, Fenerbahçe dönüşte bir o kadar kolay sayıları rakibin potasına bıraktı.

Bu bölümde Guduriç ve Melli’nin yüksek yüzdeli şutları, panik havasının oluşmasına engel oldu. Euroleague’de, Efes’i 11 maçın 9’unda yenen Sarı-Lacivertliler, bu geleneğini de sürdürdü. Evindeki 7. yenilgisi alan Anadolu Efes artık prestij mücadelesi verecek. İlk sekiz şansları kalmadı ama ilk sekize kalan takımları onlar belirleyebilir.

YORUM YAZ