MENÜ

Fırsatları tepiyoruz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası yolunda son yılların en iyi kurasını çekmiştik. Hele ki takvim Euroleague maçları ile çakışınca, herkes eksik kadrolarla mücadele ediyordu, biz hariç... En azından dün toplam 34 sayı atan Bobby ve Melih’i kadroya katabilmiştik. Letonya’da ise Strelnieks, Timma ve Bertans gibi üç önemli Euroleague oyuncusu yoktu. Üç gün önce de bu salonda Ukrayna karşısında dağılmışlardı. Maça da öyle başladılar. Rahat bir galibiyet alacağız gibi gözüküyordu ama öyle olmadı. İlk periyot 5 üçlük attık. Furkan tam 4 hücum ribaundu aldı.

Pas yapamadık

11 sayı öne fırladık. Salonda da öyle yoğun bir atmosfer yoktu ama oyunu koparamayınca, Letonya yavaş yavaş döndü. Buralarda kavga etmek de önemli. Önce Blums, sonra Simits bizimkilerin üzerine dövecek gibi yürüdü. Savaşacaklarını gösterdiler ama aynı savaşı biz gösteremedik maalesef. Çok vasat bir takıma daha yenildik. Hele ikinci yarı basketbol adına hiçbir şey ortaya koyamadık. Pota altını hiç kullanamadık. Letonya bizi sürekli zorlama dış atışlara zorladı. Hiç pas yapamadık. Top oyun kurucuların elinde patladı durdu. 30 üçlük kullanmak zorunda kaldık, bunların 20’si kaçtı.

Daha güçlü...

Gruptan çıkarız belki ama ikinci grupta bizi İspanya, Slovenya ve Karadağ bekliyor. O zaman fikstür nasıl olacak, takımlar tam kadroyla mı gelecek bilinmez ama İsveç ve Letonya’yı yensek, daha ilk turdan Dünya Kupası’nı garantilemiştik. Şimdi daha güçlü rakipleri geçmeye çalışacağız...

YORUM YAZ