MENÜ

Finalde, Türk klasiği

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko-Türk Telekom yarı final serisi, kupanın en zevkli maçlarından biri oldu. Önceki hafta İstanbul’da oynanan maçın gerginliği, Ankara’ya da taşınmıştı. Landesberg’in, Kaliniç’e fırlattığı ve hakemlerin görmediği pozisyon sonrası, iki maç içinde de sık sık didişti. İşi bireyselliğe dökmeleri, ikisinin de işine yaramadı açıkçası. Fenerbahçe kaçtı, Telekom kovaladı. İki kere 10 sayıdan geldiler. Özellikle son bölümde Metin Türen’in iki üçlüğü ile oyuna ortak oldular, galibi, tecrübe ve oyuncu kalitesi belirledi.

Haberin Devamı

Melih ilk yarıda skora büyük katkı yaparken, ikinci yarıda asistleri ile ön plana çıktı. Sahanın yıldızı Sloukas ise noktayı koyan isim oldu. Telekom da, çok iyi hazırlanmış. Galibiyeti hak edecek kadar oynadılar. Ligdeki ilk yıllarında oldukça iyi iş çıkarıyorlar.

Kartal, rakip olamadı

Günün ilk yarı final eşleşmesi ise çekişmeden ve heyecandan uzaktı. Beklenildiği gibi çıkmadı açıkçası. Anadolu Efes formda ve favoriydi belki ama Beşiktaş’ın bu kadar çabuk teslim olacağını tahmin etmiyorduk. Moerman fırtınası ile başladı maç, ikinci yarının başında Beaubois’in 2 dakikada attığı 3 üçlükle de bitti. Fark 26 olmuştu. Sonra iki takımın gençleri girdi sahaya. Efes neredeyse maçı verme noktasına getirdi ama zaman yetmedi...

Haberin Devamı

Bu tip maçlar sonrası Türk oyuncuları eleştiren Ergin Ataman’ın eline yine koz verdi Efes’in gençleri. Ataman ne kadar söylense az olur aslında. İki takımın yerlileri sahadayken, tam 20 sayılık diferans oldu. Moerman, sadece 21 dakika oynadı, 29 sayı attı. 35 dakika oynasa, ne atardı bilmiyorum artık... Finalde bir klasik yaşanacak. Ligin, hatta Euroleague’in en iyi kadrolarından ikisi Ankara’da kupa için kozlarını paylaşacak. Şimdiden maç saatini sabırsızlıkla bekliyorum.

YORUM YAZ