MENÜ

Fener'in hücumu çok zenginleşti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Merakla beklenen ‘yeni’ Fenerbahçe ilk resmi maçta görücüye çıktı dün gece. TED Kolejliler, Elegar, Sanikidze, Lucas, Tomas, (Dün oynamadı) gibi Euroleague'te crübesine sahip yabancılarla yabana at ılacak bir ta kım de ğildi. Fenerbahçe oy una özellikle hücumda çok konsantre başladı. Udoh-Vesely ikilisinin çok iyi anlaşması ve paslaşması, Fenerbahçe hücumlarını zenginleştiriyor. İkisi 4’er asist yaparken, Fenerbahçe takım halinde 29 asist ya ptı.

Obradoviç’li Fenerbahçe’nin rekoruydu bu sayı belki de. Sloukas ve Dixon gibi iki saha görüşü olan oyun kurucuya, uzunların paslaşması da eklenince, hücum dü zenleri çok iy i işledi. Bütün maç 3 numara da kullanılan Datome de tam 5 asist yaptı. Ama NBA ve İtalya Milli Takımı alışkanlığından olacak savunmada pek takılmadı. Gerçek yerinde oynamadığı için bu pozisyondaki oyuncuları savunmakta güçlük çekmiş de olabilir. Fenerbahçe hücumda yapt ığı iyi işleri, TED’in de yapmasına izin verd i.

Özellikle ikili oyun savunması felaketti. TED gibi hücum kapasitesi sınırlı bir ta kıma 18 asist ve 81 sayı izni ve rmek, Euroleague öncesi sıkıntı ya ratabilir. Udoh, Vesely, Kaliniç gibi uzun kollu, atlet ve çabuk oyuncuların bulunduğu Fenerbahçe’nin, bu savunmayı daha iyi yapması gerekir. Tabii ki motivasyon için dünkü maç ölçü olmayacaktır. Euroleague ba şlay ınca daha net fikirlere sahip olacağız.

YORUM YAZ