MENÜ

Fener'e tek çeyrek yetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarihin en güçlü ligi dün başladı. Üç şampiyonluk adayı da, kağıt üstündeki güçlerini sahaya fazlasıyla yansıttı. Anadolu Efes ve Galatasaray’dan sonra sahneyi son şampiyon aldı. Fenerbahçe’nin diğerlerine göre yaklaşan Euroleague öncesi tam hazır olduğunu söyleyemeyiz.
Milli Takımlar’daki oyuncuların fazlalığı, Tomas ve Mirsad’ın sakat olması, Ukiç’in sakatlıktan yeni çıkması, yeniler Jerrels, Gist ve Bogdanoviç’in tam olarak sisteme adapte olamaması gibi bir çok faktör var Fener’in bu durumunda. Ama herşeye rağmen Trabzon’a karşı bir ara 35 sayıya yakın farka ulaşıp kazanmasını bildiler.
İki takım arasında güç farkı inanılmaz boyutlarda. Buna karşın maçın başında özellikle savunmaya hiç konsantre olamadı Sarı-Lacivertliler. Hazırlık maçları dahil 60’lı sayıları geçemeyen Trabzon daha ilk yarıda 34 sayı atmıştı. Ama üçüncü periyotta öyle bir savunma yaptılar ki, rakip sadece 5 sayı atabildi. Maç da o anda bitti zaten. Trabzon’u sürekli top kaybına zorlayıp 22 sayı atan Fenerbahçe, zaten kapasitesi sınırlı olan rakibin tüm direncini kırdı.
Geçen sezon özellikle Avrupa’ya müthiş başlayan ama sonunu getiremeyen Fenerbahçe’nin bu yıl tam tersi bir grafik çizmesi kuvvetle muhtemel. Sezon başında geçen yıla oranla daha fazla mağlubiyet alınabilir. O yüzden taraftarın biraz sabırlı olması gerekiyor. Ama sakatlar iyileştikçe ve yeniler uyum sağladıkça, işler yoluna girecektir. Zaten doğrusu iyi başlamak değil, iyi bitirmektir. Trabzon’a gelince. Çok geç kurulan bir kadro. Bütçeleri az. Üst düzey yerli oyuncuları yok. Ama yabancı seçimini çok yanlış yapmışlar. Kupa’da da üç maçlarını izledim, ne Miloseviç, ne Gibson, ne Randle gereken katkıyı verebiliyor. Bu şekilde maç kazanmaları zor gözüküyor.

YORUM YAZ