MENÜ

Fener'e çok yakıştı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’e gerçekten çok yakışıyor Fenerbahçe, oyuncu kadrosu ve taraftarı ile. Abdi İpekçi tribünleri böyle coşkulu, böyle dolu, böyle rengarenk olduğu zaman ligin de en renkli takımı hiç kuşkusuz Fenerbahçe oluyor.
Mutlaka kazanması gerekiyordu (gerçi kaybetse bile çıkıyormuş çeyrek finale) Fenerbahçe’nin, futbol takımı gibi Avrupa’da son sekize kalabilmesi için. Öylesine karararlı başladı ki Sarı-Lacivertliler maça, 5’te 5 yapıp İstanbul’a gelen TAU Ceramica abondane oldu. Solomon başkomutan gibi idare etti ordusunu, cephede de en öndeydi. İlk çeyrekte Solomon 4’te 4, takım da 6’da 8 üçlük atıp 14 sayılık farka ulaştı. Tiago Splitter, çember altında bizim genç uzunlar önünde tecrübesini konuşturmasına rağmen, Rasim’in 3 ekstra üçlüğü ile fark 23’e çıktı bir anda. TAU Ceramica’nın kazanmak için oynadığı belli oluyordu her ne kadar turu garantilese de. Ama Fenerbahçe’nin saldırgan savunması karşısında tamamen çaresiz kaldılar. Ardından döndükleri alan savunması karşısında Fenerbahçe 6 dakika sayı atamasa, oyunun bazı bölümlerinde rakibi oyuna ortak etti gibi olsa da, sonuna kadar hak etti galibiyeti.
Müthiş bir potansiyele sahip olan Sarı-Lacivertliler, ilk kez bunu kendinden güçlü, başka bir deyimle bütçesi kendinden fazla bir takıma karşı göstermeyi başardı. İlk tur grubundan bu yana büyük takımlara karşı hiçbir varlık gösteremeyen Kanarya, her ne kadar rakibin hiçbir iddiası bulunmasa da kazanmayı öğrendi çeyrek final öncesi.
Şansı hep yanında, yolu da hep açık oldu sezon başından bu yana Fenerbahçe’nin. Bu turdaki rakip ise Panathinaikos’un elendiği grupta lider olan Montepaschi Siena. Panathinaikos, CSKA Moskova, Real Madrid, Barcelona gibi takımları gözönüne aldığımızda, karşımıza Siena’nın çıkması o yolun fazla daralmadığını söyleyebiliriz.
Beşiktaş ve Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe de çeyrek finale kalıp üç büyüğün gücünü gösterdi Avrupa’da. Tarihi haftayı firesiz ve kusursuz atlattık. Devamının gelmesi dileğiyle.

YORUM YAZ