MENÜ

Fener'de İtalyan şıklığı

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası'nın ilk gününde, Bahçehir Koleji'ni farklı mağlup ederken, takımın iki İtalyan'ı Melli ve Datome toplamda 35 sayı atıp, sahanın yıldızları oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, en büyük favorilerden biri olarak gelmişti Ankara'ya... Nitekim ilk maçta, gücünü fazlasıyla sahaya yansıttı. Bahçeşehir, ligin ilk yarısındaki performansıyla kupaya son anda katılmaya hak kazanmıştı. Ligin yeni takımı, ilk kez Türkiye Kupası oynuyordu. Ama ilk tecrübeleri, onlar için çok küçük düşürücü bir skorla bitiyordu ama 26 sayıya çıkan fark sonrası Fenerbahçe'nin yumuşaması, skoru makul bir hale getirdi.

Sarı-Lacivertliler, her ne kadar Vesely'siz oynasa da, son dönemde çok formdaydı.

Özellikle Melli, Çek pivotun yokluğunda taşın altına elini fazlasıyla sokuyor. Dün de onun üçlükleri ile öne fırlayan Kanarya, hücum ribauntlarındaki etkinliği ile farkı giderek açtı.

Bunda Dedas'ın bir ara iki uzun olarak Emir ve Hakan'ı kullanmasının da payı büyüktü. Bahçeşehir, Fenerbahçe'nin Euroleague seviyesinde yaptığı savunma karşısında çok çaresiz kalırken, tek hücum planı Manny Harris'in birebir oynayıp el üstünden attığı şutlardı. Harris de 9'da 1'le oynayınca, henüz 26. dakikada fark tam 26'ya çıktı: 64-38. Bu farkın oluşmasında 2. yarının başında 3/3 üçlük atan Datome'nin rolü büyüktü.

Haberin Devamı

Dedas yine şov yaptı

Geçmiş kontratı bulunmasa BSL'de antrenörlük yapacak kriterlere uygun olmayan Dedas, daha ilk dakikadan itibaren hakemlerle konuşmaya başladı. Baktı fark 30'a gidiyor, kendini attırıp soyunma odasına gitti. Ondan sonra takım oynamaya başladı ama artık vakit çok geçti.

Fenerbahçe, Ankara'ya kararlı gelmiş gözüktü. Obradoviç'le sadece 1 Türkiye Kupası kazanan Sarı-Lacivertliler, bu kez favori olduğunu ilk maçtan gösterdi.

YORUM YAZ