MENÜ

Fenerbahçe zoru kolay yaptı!

Abone Ol Google News

2021'in ilk derbisinde zafer Fenerbahçe'nin oldu. Sezona kötü bir giriş yapan ve kadrosunu yenilemeye giden Galatasaray için moral açısından da önem taşıyan maçta Sarı-Lacivertliler iyi savunma yapıp, hücumda da topu paylaşınca rahat bir galibiyete uzandı: 87-73

Haberin Devamı

Euroleague'de Olympiakos ve Asvel karşısında iyi savunma yapan, hücumda topu paylaşan Fenerbahçe, benzer bir oyunu ligde ezeli rakibi Galatasaray karşısında da tekrarlayınca, beklediğinden kolay bir galibiyete imza attı. Yenilenmiş Galatasaray için de çok önem taşıyordu derbi. Alıncak bir galibiyet, kötü geçen sezonun devamı için Sarı-Kırmızılılar'a moral ve özgüven katacaktı. Nitekim maça da fena başlamadılar. Alan savunması ile rakibi durdurmalarına rağmen savunma ribauntlarını alamayan Galatasaray, Motum'la 3, Yiğit ve Hunter'la da birer olmak üzere 5 üçlük bulduğu periyotta skor üstünlüğünü eline geçiremedi.

2. çeyrekte 17 sayılık fark

Maçın kırılma anı ise 2. periyottu. Galatasaray, rotasyona girdikten sonra hücum ritmini kaybederken Fenerbahçe, savunma kaynaklı sayılar buldu. Top çalıp potaya giden Sarı-Lacivertliler, skoru da Melih, Guduriç, Vesely ve Brown'a bölüştürünce bu çeyrekte 26-11'lik bir seri yakalayıp 17 sayılık farka ulaştı.

Haberin Devamı

Pierre umutları bitirdi!

2. yarının başında fark 20'ye çıktıktan sonra Fenerbahçe biraz rahatladı. Son bölümde tam saha prese başlayıp bu kez top çalan taraf olan Galatasaray, Macon, Barış ve Hunter'la bulduğu üçlükerle 18-6'lık bir seri yakaladı ve son 4 dakikada farkı 5'e kadar indirdi. Ancak bu yıl Fenerbahçe'nin en istikrarlı oyuncusu olan Pierre, üst üste 6 sayı bulup Galatasaray'ın hayallerini yıkan isim oldu. Galatasaray'da yenilerden Marei ve Jefferson forma giydi. Trevor Trice da haftaya hazır olacak. Yeni yıla bambaşka bir kadro ile girecek olan Galatasaray, bakalım beklediğini bulabilecek mi?

YORUM YAZ