MENÜ

Fenerbahçe yükseliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Top 16'da her maç üstüne koyarak gidiyor Fenerbahçe Ülker. Daha kaybettikleri ilk CSKA maçında savunmayı yoluna koyduklarını göstermişti. Hücum organizasyonu dünkü Malaga maçında bu yılın belki en iyi seviyesine çıktı. Takımda 1.5 senedir oyun kurucu olmadığı için, ya birebirler üzerinden, ya da forvetlerden oynadıkları ikili oyunlarla birşeyler yapmaya çalışıyorlardı.

Ama Zizis'in gelmesiyle, diğer tüm oyuncuların da hücum aklı gelişti bence. Dün neredeyse bütün topları 'doğru' kullandılar. Bazen topu Goudelock'a verip tek bir pas yapmadan şut atıyorlardı, dün 4-5 pas yapmadan hücum kullanmadılar. Son derece akıllı, akıcı, göze hoş gelen basketbol oynadılar.

Goudelock'un artık 'B' planı var. Daha önce topu aldı mı, potaya atmaktan başka birşey düşünmüyordu. Artık takım arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor, asistler yapıyor. En önemlisi 'doğru' şutları kullanıyor. Zaten Avrupa'nın en yetenekli hücum oyuncusu. Verimliliği her geçen gün artıyor.

Saha yerleşimi, pas açılırını kullanmaları harikaydı. Savunma zaten oturmuş durumda. Yedikleri 63 sayı da bunun göstergesi. Malaga her ne kadar iddiasız olsa da, İspanya Ligi'nin lideri. İki maçtır çok kolay kazanıyor Fenerbahçe. Kalan iki maçtan birinin kazanılması halinde, saha avantajını da kazanacak Fenerbahçe Ülker. Final-Four'u özlemle bekliyoruz artık...

Efes hak etmiyor

Olympiakos'u istesen böyle yakalayamazsın. Takımın iki yıldız oyun kurucusu Spanoulis ve Sloukas yok. Bu ikisi, düzen basketbolu oynayan Olympiakos organizasyonun en önemli parçası. Petway de sakat. İki maçtır yeniliyorlar. Atina'da dün kazanamıyorsan, bir daha hiç kazanamazsın. Maça biraz iyi başlasak belki dirençleri kırılacak. Ama 12 serbest atışın 8'ini kaçıran Olympiakos'a verilen hücum ribauntları, hücumdaki yanlış tercihleri onları oyunda tuttu. Dördüncü periyodun başında Papapetrou'dan gelen üçlük sonrası, Efes savunması çorap söküğü gibi dağıldı.

Tam 33 sayı yedi Efes 4. periyotta. Heurtel kimi tutsa yanından geçip turnike attı. Krstiç evlere şenlik. Tam fark 6 sayıya çıkacak sportmenlik dışı faulle rakibi tekrar oyuna soktu. Ortamı gereksiz yere gerdi, uyuyan devi uyandırdı. Gerginlik sonrası kendi oyundan düştü, serbest atışlar ve smaç kaçırdı.

O bu haldeyken, İvkoviç de maçı seyretti. Momentumu değiştirmek için hiçbirşey yapmadı, maç bittikten sonra Lasme'yi alıp, Krstiç'i çıkardı. Bu yıl sadece 2 maçta 6'şar dakika oynayan Papapetrou, 12 sayı atıp maçı aldı. Kazansaydı çeyrek final garanti olacaktı Efes için. Ama bu Olympiakos'u yenemiyorsan, Papapetrou'dan 12, son periyotta 33 sayı yiyorsan zaten çeyrek finali haketmiyorsun demektir.

YORUM YAZ