MENÜ

Fenerbahçe söktü aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doguş, son dönemde çok iyi oynamıyor. Bunda özellikle oyun kurucuların formsuz olmasının etkisi büyük. Wanamaker kaç maçtır çok etkisiz. Sloukas, geceyle gündüz gibi. Dixon, hala eski günlerinden çok uzak. Tribünler de eski coşkusunda değil. Bu şartlara rağmen sıralama açısından çok kritik bir maçı kazandı Fenerbahçe Doğuş. Panathinaikos, ligin en iyi üçlük atan takımlarından biri. 4 ve 5 numaralarından bile dış isabet bulabiliyorlar. Dün de 28 üçlük, 27 ikilik şut denediler.

Hücum ritmi bozuluyor

Sarı-Lacivertliler ise hem içeriyi, hem de dışarıyı oldukça iyi savundu. Savunmayla gelen bir galibiyet daha oldu. Fenerbahçe’de Wanamaker-Sloukas ikilisi yan yanayken, hücum ritmi bozuluyor. Dün de ikinci yarıdan itibaren bu ikili beraberdi, Panathinaikos bir anda öne fırladı. Kısalardan hiç verim alamayan Kanarya’da sakatlıktan çıkan Vesely’nin ekmeğini taştan çıkarması, girmeyen şutların ribaundunu alması, Thompson’un çember altında 7/8 isabet oranı ile oynaması galibiyetin anahtarı oldu. İlk üçlüğünü kaçıran Melli, vazgeçmeyip 4. denemede isabet bulurken, takım olarak 19 üçlükten sadece 5 basket atabilen Fenerbahçe açısından oldukça önemliydi.

Savaşan takım

4. periyotta taraftar da nihayet devreye girdi. Sonuç olarak iyi mücadele eden, savaşan bir takım vardı sahada. Kötü oynarken de, hele ki Panathinaikos gibi ligde 2. sırada bulunan bir takım karşısında kazanmak çok önemliydi. Fenerbahçe’nin önünde artık çok da zaman yok. Obradoviç, Wanamaker’ın bu takımın lideri olacağına inanıyor. Ama Obradoviç’ten daha çok Wanamaker’ın buna inanması gerekiyor.

YORUM YAZ