MENÜ

Fenerbahçe sıraya diziyor

Abone Ol Google News

Zalgiris Kaunas, Baskonia, Maccabbi, Olympiakos, Barcelona, şimdi de Panathinaikos. Birinde Sloukas yoktu, birinde Vesely. Dün de Ahmet ve Melih yoktu, ama Fenerbahçe için fark etmiyor. Eksikler de, rakip de... Kazanılan bu 6 maçta kilit nokta savunma ve oyun kontrolü. 6 maçta da, oynamak istediği basketbolu rakibe kabullendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, onları hep 70’li sayılarda tuttu. Panathinaikos’u, tarihinde normal sezonda hiç yenememişti Fenerbahçe. Ama Obradoviç bu yıl gerçekten harikalar yaratıyor. Takımın sahaya yayılışı, pas açılarını ayarlamaları, alan açmaları muhteşem.

Dün her top Vesely’e indi. Vesely ya attı, ya da bomboş pozisyondaki dış adamı buldu. Sloukas, Bobby, Green, Melli ve Datome boş üçlükleri buldu. Tabii ki Kaliniç... Her maç bir oyuncu ön plana çıkıyor, dün de Kaliniç çıktı. 4/5 üçlükle OAKA tribünlerini susturdu. Zirvede tek başına Fenerbahçe. İlk 4 için de büyük avantaj yakaladı.

Efes son çeyrekte savunmayı çözemedi

Bazı yenilgiler vardır, galibiyetten çok daha faydalı olur takıma. Bu maçın da onlardan birini olmasını umut ediyoruz. Efes, yeni bir takım olmasına rağmen 10 maçın 8’ini kazanmış, sezona iyi başlamıştı. Ama şimdiden bırakın Play-Off’u, Final- Four lafları edilmeye başlanmıştı. Bir yerden erken havaya girmenin de önü kesilmiş oldu böylece.

Haberin Devamı

15 sayıdan maçı vermenin bir çok nedeni var. Hakemlerin Llull’a 2. centilmenlik dışı faulü önce çalıp, sonra korkup geri almaları. Harika bir sezon geçiren Miçiç’in, zaman zaman kendisini Teodosiç zannetmesi. 4. periyotta Efes’in, Real savunması karşısında çaresiz kalması. Ayon üzerinden oynanan ikili oyunlar ve atılan benzer en az 10 baskete seyirci kalması. Ergin Ataman’ın molaları olmasına rağmen (bir tane de arttırdı, ama bakiye bir sonraki maça devretmiyor), ısrarla oyuna müdahele etmemesi vs.

Ama hedef yolunda çok da büyük bir kayıp değil. Önemli olan, bu yenilgiden gereken dersi çıkarmak ve ayakların bundan sonra yere sağlam basması... Bu arada kural hatası var ama Efes’in o sırada lafla değil, imza atarak itiraz etmesi gerekiyordu. İş işten geçti yani.

YORUM YAZ