MENÜ

Fenerbahçe şampiyon

Abone Ol Google News

Sezon başında takımın başına İspanyol coach Lapena’yı, menacer olarak da eski oyuncuları Arzu Özyiğit’i getiren Fenerbahçe, Kayseri’de oynanan maçta Çukurova karşısında çok üstün bir oyundan sonra galip gelip Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. Geçen yıla oranla daha dar bir bütçe ile yola çıkmasına rağmen Anna Cruz ve İagupova gibi Avrupa’nın önemli oyuncularını kadrosuna katan Kanarya, oldukça dengeli bir takım kurdu.

Haberin Devamı

13 top çalma işi bitirdi!

Geçen yıla oranla zayıflayan Çukurova, alan savunması yapıp rakibin şutlarını riske etmeye çalıştı. Başka çaresi de yoktu. Ama ilk yarıda Sevgi Uzun 3/4, Zandalisini de 3/3 ile üçlük atınca Sarı-Lacivertliler, üstünlüğü ele aldı. Farkın açılmasındaki en büyük faktör ise Sarı-Lacivertliler’in daha ilk yarıda 13 top çalmasıydı. Bu çaldıkları topların neredeyse tamamında boş turnike bulan Fenerbahçe, soyunma odasına 47-26 önde gitti.

Çukurova’ya Coffey yetmedi

Çukurova adına ayakta kalmaya çalışan tek oyuncu Coffey oldu. ABD’li uzun çok enteresan yeteneklere sahip. İlk yarıda 4’ü, Fenerbahçe’nin en zayıf halkası gibi görünen Williams’a olmak üzere tam 6 blok yapan Coffey, takımının daha da fazla sayı yemesine engel oldu. İkinci yarıda da Cruz ve İagupova üçlüklere eşlik edince fark 24 sayıya kadar çıktı: 58-34. Kalan bölümlerde maçın dengesi değişmedi ve Sarı- Lacivertliler salondan 86-62 galip ayrılıp Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmayı başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ