MENÜ

Fenerbahçe rövanşı aldı

Abone Ol Google News

Sezon başında bu salonda oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finali oynayan iki takım, bu kez Türkiye Kupası’nda finalde karşılaştı. Takımlar aynıydı, kazanan ise farklıydı. Vesely’nin sakatlığı sonrası yarı finalde de Leuvergne’in sakatlanması, maç önü ibreyi Efes’e yaklaştırmıştı biraz. Pota altı rotasyonu iyice daralan Kanarya, oyunun büyük bölümünü 4 kısa oynadı. Aslında bu sisteme yıllardır alışıktı Obradoviç’in öğrencileri. Nitekim iki pivotun yokluğu çok fazla hissedilmedi. Efes de, 3. periyot hariç Dunston’u çember altında neredeyse hiç kullanamadı.

Haberin Devamı

Farkı kısalar yaratacaktı. Larkin mi, Beubouis mi derken, Ataman tercihini Fransız’dan yana kullandı. Takımın en önemli skor kozu Beaubois son dakikaya kadar 8’de 0’la oynadı. Miçiç’in de 14’le 5’le şut atıp yanlış tercih sayısını artırınca, Efes normal hücum düzenlerini oynayamadı. Bunda tabii ki Fenerbahçe Beko’nun yaptığı üst düzey savunmanın da rolü büyüktü. Maçın renginin belli olduğu çeyrek, 2. periyottu. Bu bölümde Efes’i tam 7 top kaybına zorlayan Fenerbahçe Beko, Sloukas’ın üçlükleri ile skoru lehine çevirdi. Efes dönem dönem iyi oynayıp, öne de geçti ama çok iniş çıkış yaşadılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko’nun istikrarlı savunması, hücumda Datome’nin çoğu geri çekilerek el üstü attığı uzak mesafe şutlar, kupanın kazanılmasında etkili oldu. Melih de, iki maçtır önemli süreler alıp skora ciddi katkılar verdi. Kanarya, Obradoviç yönetiminde sadece 1 kupa kazanmıştı. Bu ikinci Türkiye Kupaları oldu. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko rekabeti, Türk basketboluna büyük katkı veriyor. Dün, iki kaliteli takımın mücadelesini zevkle izledik. Ama maalesef düdüklerde aynı kaliteli göremedik.

YORUM YAZ