MENÜ

Fenerbahçe Kinsey'e duacı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Final gibi finaldi serinin dördüncü maçı. Heyecan, mücadele, stres, hatalar, güzellikler, uzatma; basketbol adına herşey vardı Başkent’te.
Ercüment Sunter, Tutku’yu kenarda oturtup, genelde El Amin’le dönüşümlü oynatıp iki yıldızını da ekonomik kullanma düşüncesi ve kazandığı maçtaki tempoyu kontrol etme stratejisi ile başladı oyuna. Fenerbahçe ise yine doğru olan düzeni bozmuştu. Farklı kazanılan ilk iki maçta sadece 7 dakika oynayan, o 7 dakikada da tuttuğu Dudley’in 10 sayı attığı Vidmar, bu kez başroldeydi, keza Dudley... Dudley’in orta mesafe şutları bir türlü engellenemedi, 3. çeyrek biterken 20 küsür sayıya ulaşmıştı Amerikalı. Aynı şekilde Emir Preldziç. Tam Play-Off’larda daha az süre alacağını düşündüğümüz iki Sloven, kritik anlarda sahadaydı, Fener de 8 sayı geride. Depreşen Vidmar ve Preldziç sevdası, kazanılan iki maçta kullandığı oyuncu rotasyonunu değiştirmesi, az daha pahalıya malolacaktı Tanjeviç’e, Kinsey’in giden maçı mucize şekilde geri çevirme başarısı olmasa.
Solomon, ilk 7 dakikada 5 sayı, 4 asist yaparken maçın adamı olacağı düşünülüyordu. Hissetmiş gibi kenara, “beni değiştirin” dedikten 3 saniye sonra 3. faulünü alınca, hem kendinin, hem de Fenerbahçe’nin ritmi bozuldu. Solomon’ın, sahaya girişlerinde ilk 7 dakikadaki oyununun yerinde yeller esiyordu.
Telekom, yine 4. bir oyuncuyu sahneye çıkaramadı. Serinin 4. maçında ne Bekir’den, ne Haluk’tan, ne Barış’tan, ne de Muratcan’dan en ufak bir skor katkısı alamadılar. El Amin-Dudley’nin omuzlarında Fenerbahçe’ye kafa tutuyorlar, neredeyse 2. kez kazanıyorlardı da. Ömer Onan’ın 36 dakika boyunca aynı seviyede oynadığı müthiş basketbol, 5’i üçlükten attığı 24 sayı ve savunmadaki becerisi Fenerbahçe’yi ayakta tuttu. Mirsad kritik anlarda gözüktü, tecrübesini konuşturdu, son sözü ise Kinsey söyledi. 2 dakika kala takımı 5 sayı gerideyken önce Telekom savunmasını tek başına geçip müthiş bir smaç yaptı, ardından son saniyelerin adamı, hem de dinlenmiş olarak oynayan El Amin’den topu ve Telekom’un umutlarını çaldı. Oysa kritik anları oynamayı çok iyi beceren taraf olan Telekom, bu kez Kinsey’in bireysel yeteneğine, Mirsad ve Mrsiç’in de tecrübesine yenik düştü. 4. periyodun ilk 7 dakikasında sadece 4 sayı atan Fenerbahçe, bu bölümleri savunmasıyla atlatırken, yapılan tam 9 blok, müdafa performanslarını taçlandırdı.

YORUM YAZ