MENÜ

Fenerbahçe geri dönüyor

Abone Ol Google News

Sezonun en kritik maçlarından birini oynadı belki Fenerbahçe Beko. Deplasman maratonu sona ermiş, üç maçlık iç saha serisi başlamıştı. Yenilgiye de tahammül kalmamıştı. Mutlaka kazanılması gereken bu maçta De Colo, Westerman, Kalinic ve Vesely gibi iskeletin ana parçaları da yoktu. Çok dar bir rotasonla oynamak zorundaydı Sarı- Lacivertliler. O dar rotasyonundan herhangi birinin de kötü oynamaya hakkı yoktu. Ama dakika alan tüm oyuncular öylesine özverili mücadele ettiler ki, taraftarı da havaya soktular.

Haberin Devamı

İlk yarıda hücumlar çok iyi işlerken, savunmayı bir türlü oturtamadı Kanarya. Khimki, Shved’in yokluğunda daha bir takım gibi oynarken, Kurtiniatis oyunun büyük bölümünde 3 uzunla sahada kalırken, Fenerbahçe’nin savunma dengesini de bozdu. Ama, Obradovic ve takım ikinci yarı çözümü buldu. Savunmada sürekli adam değiştirirlerken, yardımlar da tam zamanında geldi. Bir sürü top çalındı, devamında hızlı hücumlarla gelen smaçlar sonrası hem takım hem savunma coştu.

Asvel ve Darüşşafaka maçları kazanılırken, rakibe çok fazla hücum ribaundu verilmiş, çok fazla top kaybı yapılmıştı. Çok yüksek şut yüzdesi sayesinde galibiyete ulaşmıştı Fenerbahçe. O çılgın şut yüzdesi dün de devam etti. Melih, 37 dakikada 5/7 üçlükle 19 sayı. Sloukas 33 dakikada 5/6 iki sayı isabet oranı ile 19 sayı. Williams, 37 dakikada 12 sayı ve 8 ribaunt, 31 dakikada 20 sayı... Ve en önemlisi, bu kadar yorulmalarına rağmen son dakikada bile top çalıp bir top için kendilerini yere atacak enerjiyi bulmalarıydı...

Haberin Devamı

Fenerbahçe, ilk kez ribauntlarda kazanamadı ama yenilmedi de. Top kaybını 13’le sınırlandırdı. Ve 4 önemli eksiğe rağmen Khimki gibi bir takımı yenerken 13 sayı da fark atmak oldu.

Tabii ki bu galibiyetle her şey süt liman olmayacak ama takımın mental olarak ayağa kalmak için ciddi çaba sarf ettiğini ve bunu çok istediğini gözlemledik.

YORUM YAZ