MENÜ

Fenerbahçe forvetlerin eline bakıyor

Abone Ol Google News

Oyunun sıkıştığı anlarda bireysel yetenekler ön plana çıkıyor. Bu yetenekli oyuncular da fazlasıyla var Fenerbahçe Ülker’de. Organizasyon yönünü eleştirdiğimiz ve kritik anda yaptığı top kaybıyla takımını geri düşüren Hickmann’ın, ardından da Goudelock’un tamamen kişisel oyunla attıkları iki üçlük, galibiyeti Fenerbahçe’ye getirdi. Euroleague’in ilk tur formatını biraz eleştirmek lazım. 24 takım, 10’ar maç yapıyor, sonunda elenen yok. Sadece Eurocup’a devam edecek 8 takımı belirlemek için 120 maç oynanıyor. Tabii ki gelir, basketbolun yayılması çok seyredilmesi vs gibi hususlar da var ama, ilk turu biraz daha cazip hale getirmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl buralarda alınan galibiyetler fazla anlamlandırılmıştı Fenerbahçe Ülker adına. İlk tura biraz da hazırlık gözüyle bakan devler Fenerbahçe önünde diz çökünce erken havaya giren takım Top 16’da gerçekle yüzleşince, hayatın onlar için toz pembe olmadığı anlaşıldı.

Dün sezonun ilk maçı, geçen yıl Fenerbahçe Ülker’e fazlasıyla acı çektiren Milano’ya karşı oynandı. İlk 15 dakika akıcı, tempolu, göze hoş gelen bir oyun vardı, kalan 25 dakika da ecel terleri döküldü.

Haberin Devamı

NBA’den gelen Brooks aldığı her topu potaya atmaya çalışınca, Milano’nun oyunu basketboldan başka herşeye benzedi. Bu durumu iyi değerlendiren ekibimiz 14 sayı öne geçse de, Brook’suz oynayan İtalyan ekibi dengeyi kurdu. Dediğim gibi belirleyici faktör oyunun sıkıştığı anlarda Goudelock’un yaratıcılığı oldu. Fenerbahçe adına ilk maçtaki olumlu şeyler, kazanma arzusu, savunmada verdikleri mücadeleydi.

Eksikler, geçen yıl olduğu gibi oyun konsantrasyonunu 40 dakikaya yayılmaması, çok fazla iniş-çıkış yaşanması oldu. 14 sayılık fark bir anda kapandı. Yine oyun kurucudan değil, forvetler üzerinden birşeyler üretilmeye çalışıldı. İki oyun kurucu Hickmann ve Can toplam 1 asist yaparken, forvetler Goudelock, Bogdanoviç ve Emir 11 asist yaptı. Rakibe tam 19 hücum ribaundu verildi. Basketbol klişesidir. “1 ve 5 numaralar”ın iyiyse başarılı olursun. Bizim 1 numaralar 1 asist yaptı, 5 numaralar rakibe tonla ribaunt verdi. Geçen yıl da Bogdanoviç ve Emir ne kadar iyiyse, Fenerbahçe o kadar iyiydi. Ama Top 16’da bu ikiliye çözüm bulununca, takım da durmuştu. Daha erken ama bu oyun sistemi uzun sürede başarılı olacak gibi durmuyor...

YORUM YAZ