MENÜ

Fenerbahçe fırtınası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Final-Four’da ülkemizi temsil edip tarihe geçen kadro, Türkiye’ye oldukça motive dönmüş gözüktü Play-Off ilk maçında. Tabii ki rakibin Galatasaray olmasının da payı vardı bunda.

Maça öyle bir başladı ki Fenerbahçe Ülker, karşısında kim olsa duramazdı belki de. Bu yılın en müthiş hücum performanslarından biri sergilediler. Hızlı top çeviren, bol pas yapan Sarı-Lacivertliler, neredeyse bütün basketleri asist üzerinden buldular. Galatasaray savunması ise izlemekle yetindi bu hücum resitalini.

Takımın en uzunu Zoriç, üst üste hızlı hücumdan iki smaç buldu turnike sonrası. Bu iki turnikede onu tutan Young, daha orta sahaya gelmemişti bile. Düşünün ne kadar istekli ve coşkulu olduğunu Fenerbahçeli basketbolcuların... Goudelock başladı, ona Bogdanoviç eşlik etti. Zoriç’in yerine giren Semih, onun bıraktığı yerden devam etti. Uzunlarla oynanan bütün ikili oyunlar, smaç olarak sonuçlandı.

Kenan’ın hücumda özgüvenle oynaması, Milli Takım için de sevindiriciydi. Forma giyen herkes inanılmaz katkı yaptı hücumda. Dakikalar 14’ü gösterdiğinde fenerbahçe, 42 sayıya ulaşmıştı. Maç da başladığı gibi bitti zaten...

Galatasaray Liv Hospital, sürekli kan kaybederek devam ettiği sezonda dibe vurmuş gibiydi. Bu dar rotasyonla Fenerbahçe Ülker’e, kafa tutmaları zordu belki ama bunu denemediler bile. Sezon bitse de gitsek havası var biraz Galatasaraylı basketbolcularda... İlk yarı bittiğinde Fenerbahçe, 16/21 iki sayı, 5/8 üç sayı isabet oranı ile oynamıştı. Sadece 8 şut kaçırmışlar. Bazılarının da hücum ribaundu aldılar. Karşılarında en ufak bir savunma direnci görmediler zaten.

Formalite icabı oynanan ikinci yarı sonunda büyük bir fark oluştu. Fenerbahçe’nin Final-Four’a kalıp tarihi başarı elde etmesi de, onları bu yıl için henüz tatmin etmemiş gözüktü.

YORUM YAZ