MENÜ

Fenerbahçe doğru yolda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague Şampiyonu kadrodan beki 4 oyuncu yok ama, Fenerbahe Doğuş yeni sezonun en hazır takımlarından biri, bir çok eksiğine rağmen...

Bobby, Kaliniç rotasyona giremedi, Bogdanoviç, Udoh gitti, yenilerden Thompson, Guduriç ve Sinan çok az katkı veriyor belki ama Fenerbahçe Doğuş maçlarını çok rahat kazanıyor.

3-5 yıl önce Barcelona’yı İspanya’da yensek, destanlar yazılırdı belki, şimdi çok önemli ama sıradan bir normal sezon galibiyeti gibi... Kazanma alışkanlığı bu olsa gerek... Eksikler var ama Nunnally çok başka bu sene. Keza Vesely. Dünkü maçın MVP’si Sloukas da öyle. Bu üç oyuncu Fenerbahçe forması altında en şu ana kadar en iyi performanslarını sergiliyorlar Barcelona maça 5/5 üçlükle başladı.

Euroleague’in en iyi savunma yapan takımına karşı sıra dışı bir yüzdeydi bu. Nitekim takip eden üç periyotta Sarı-Lacivertliler, normal savunma performansına döndü. 5/5’te atan Barcelona, sonraki 10 üçlük denemesinde sadece 1 isabet bulabildi.

2. çeyrekte 10, 3. çeyrekte 13, son periyotta ise 17 sayı atabildiler. Evinde 80’leri rahat geçen Barcelona hücumu, diğer takımlar gibi Fenerbahçe duvarına tosladı. Sloukas 17 sayı 5 asistle Fenerbahçe hücuklarını nakış gibi işledi. Yılın en formda ismi Nunnally 3 üçlükle 14 sayı üretti.

Udoh’un görevini bu sene Vesely yapıyor. Ortada topla buluşup, Udoh gibi hücumları yönlendiriyor. CSKA deplasmanında 6 asist yapan Çek pivot, dün de 13 sayı atıp 2 asist üretti. Melli oyunu hiç zorlamıyor, pozisyonun kendisine gelmesini bekliyor. Geldi mi de gereğini yapıyor. En önemlisi 6 deplasmanın 5’inde rakipleri 60’lı sayılarda tutabilmek. Bu savunma performansı devam eder, Bobby ve Kaliniç takıma eklenir, Thompson ile Guduriç sisteme biraz daha uyum sağlarsa Fenerbahçe Doğuş’u güneşli günler bekler.

YORUM YAZ