MENÜ

Fenerbahçe'den sürprize izin yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş’un, kendisini bekleyen zorlu fikstür öncesi, iddiası bulunmayan Milano karşısında kazanmaktan başka çaresi yoktu hedefi doğrultusunda...

Melih ve Bobby milli takımda, Datome ise sakatlığı nedeniyle kenardaydı. Milano’da da eksikler vardı, ama rakip öylesine toplama bir takım ki, biraz sert savunma karşısında şaşkın ördek gibi olabiliyor. Ama ciddiye alınmadığı taktirde, Goudelock, Kuzminskas, Jerrels, Bertans, Micov ve dün oynamayan Theodore gibi oyuncularıyla hiç beklenmedik galibiyet alabiliyordu.

Obradoviç, dün oyuncularına derdini çok iyi anlatmış. Çünkü, Sarı-Lacivertliler’in bu tip maçları ‘nasılsa kazanırız’ havasında oynadıklarını defalarca gördük daha önce. Dün işi baştan sıkı tuttular, 40 dakika boyunca tam konsantrasyonla sezonun en farklı galibiyetlerinden birini aldılar.

Gecenin sorusu

Fenerbahçe’yi kalan 7 maçta Real, Zalgiris, Kızıl Yıldız ve Khimki deplasmanları bekliyor. İçeride de CSKA Moskova maçı var. Kanarya, bakalım kalan 7 haftada alacağı galibiyet sayısıyla ilk 4’e kalabilecek mi?

Maçın starı

Sezon başında ‘ümidimi kestim’ dediğim Thompson, dün 7/8 şut isabeti ile 15 sayı attı. Pozisyonunda orta mesafe şutta ligin en iyisi belki. Savunmada da biraz daha iyi. En azından saçma fauller yapmıyor. Böyle devam ederse, beklenenin üzerinde katkı verecek gibi.

Maçın detayı

Galibiyetin yanı sıra sakatlıktan çıkan Nunnally ve Kaliniç’in performansları ilerisiiçin çok önemliydi. Nitekim bu ikili takımın ilk basketlerini atarken, moral ve özgüven kazandılar. Gerisi de geldi.

Kısa mesaj

Euroleague’in en çok atan takımını, 70 sayıda tuttular. ‘Hücum maç, savunma ise şampiyonluk kazandırır’ özlü sözü umarız bu sezon için de geçerli olur.

YORUM YAZ