MENÜ

Fenerbahçe, bir başka boyutta

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Euroleague’in zirvesinde. 16 maçın 15’ini kazandı. Kazanmak için o gün ne gerekiyorsa onu yapıyorlar artık. Savunmaysa savunma. Pota altını kullanmak gerekiyorsa pota altı. Üçlük atmak gerekiyorsa, üçlük. Geçen hafta Euroleague’in en skorer iki takımı arasındaki maç 60’lı skorlarda bitmişti. Dün Fenerbahçe, Baskonia’yı 96 sayı atarak yendi. İlk periyot, hücum maçı olacağının göstergesiydi. Baskonia’da takımın yıldızı Shengelia yoktu belki ama bu sezon Gürcü oyuncu, çoğu maçta el freni oldu İspanyol ekibi için, tıpkı yine oynamayan Granger gibi. Onlarsız, daha rahat, daha takım gibi oynadılar. İkinci periyotta rakibi 16 sayıda tutan, 2. yarının başında ise Guduriç’ten 3, takım olarak da 5 dakikada 5 üçlük bulan Kanarya, farkı bir anda 21 sayıya kadar çıkardı... Tribünler, oyuncular coşmuştu. Maç artık cepteyti sanki. Obradoviç’in Eric Green’i kazanmak için çok fazla çaba sarfetmediğini düşünüyordum.

Haberin Devamı

Kaoslardan kurtuluyor

Tecrübeli coach, Green’i çoğu maçta ilk beşte sahaya sürüyor, bir daha da oynatmıyordu. Dün fark 21 olduktan sonra ABD’liyi tekrar sahaya attı Obra... Farkı yaratan 5’ten Vesely’i de kenara aldı. Takım da, bu hamlelerle maçın kazanıldığını düşündü belki. Ama Baskonia, geçiş hücumlarında takımın 5 numarası Voigtman’la iki, takım olarak da 4 üçlük bulunca, onlar için gitti denilen maç, geri geldi. 29-9’luk seri ile 4. periyodun ortalarında fark 1 sayıya indi: 80-79. Ama, Fenerbahçe bu tip kaoslardan kurtulmayı çok iyi becerebiliyor. Dün de, 21 sayılık fark 1’e indikten sonra dünyanın her hangi bir takımının eli ayağı titrerdi.

Haberin Devamı

Nazar değmesin

Geriden gelen, galip geleceğine fazlasıyla inanırdı. Ama maçı izleyen herkes Fenerbahçe’nin bir şekilde kazanacağını biliyordu sanki. Sloukas biraz organizasyon yaptı, savunma biraz sertleşti, Guduriç zor bir üçlük gönderdi, Fenerbahçe, Datome’ye faul çalınsa, yine çift haneli farkla kazanıyordu. Bu yıl bir başka boyutta oynuyor Sarı- Lacivertliler. Aman nazar değmesin..

YORUM YAZ