MENÜ

Fenerbahçe ait olduğu yerde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş, tam bir Play-Off takımı. 3. maçta biraz konsantrasyon eksikliği, zafere biraz rötar yaptırmıştı ama dün Sarı-Lacivertliler, Baskonia’yı adeta eze eze yendi. Son derece kendinden emin, özgüvenli bir şekilde oynayan Fenerbahçe, psikolojik olarak da Baskonia’ya karşı çok üstündü.

Baskonia maça 14-8’le başlamasına rağmen hiç panik yapmadı Kanarya. Uzun serilerde ayakta kalabilmek için bütün oyuncuların katkı vermesi gerekiyor. Dün Vesely erken faul problemine girdi, Wanamaker ortalarda yoktu ama sezon boyunca skor anlamında fazla sorumluluk almayan isimler, Baskonia’yı çökertenler oldu. Guduriç bazıları çok zor üçlüklerden olmak üzere 22 sayı atarken, Melli de bu sorumluluğu fazlasıyla üstüne aldı. İtalyan forvet 21 sayı, 3 asist, 3 de ribauntla oynadı, bu yılki kariyer rekorunu kırdı.

Kaliniç tribünleri susturdu!

Keza Kaliniç. Panathinaikos serisinin kahramanı olan Sırp forvet, sakatlıklarla boğuştu ama ihtiyaç duyulan yerde ‘ben burdayım’ dedi. Oyunun sıkıştığı anlarda sırtı dönük oyunlarla, tam 13 sayı üretti, zaman zaman umutlanır gibi olan Buesa Arena tribünlerini susturmayı başardı. 25. dakikada fark 21’e çıktıktan sonra, 4 dakikada 13-0 seri yakalayan Baskonia skoru 62-69’a getirdi ama kenarda Obradoviç varsa, her sorunun da çaresi oluyor.

Martinez, Granger’la oyunu kaosa çevirmeyi planlarken, 1-3-1 alan savunmasına döndü. Obradoviç de Sloukas-Dixon ikilisi ile, bu savunmayı darmadağın etti. Bobby ve Kostas sürekli potaya gidip, savunmanın dengesini bozarken, boş üçlükler bulan Kanarya, kısa süreli şoktan çok çabuk sıyrıldı ve çok rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. Fenerbahçe Doguş üst üste 4. kez Final- Four’da. Obradoviç ilk kez 4. kez Final-Four’da. Sıra şimdi üst üste ikinci şampiyonluğa geldi.

YORUM YAZ